To je to što me zanima!

Indonezija plače jer odlazi naš veleposlanik, Titov sin

Hrvatski veleposlanik Aleksandar Broz i supruga Mira nakon četiri godine napustili su prošlog tjedna Jakartu. Mediji hvale njegovo djelovanje
Vidi originalni članak

Odlazak hrvatskog veleposlanika u Indoneziji popratili su svi tamošnji mediji navodeći kako su Aleksandar Broz i supruga Mira nakon četiri predivne godine napustili Jakartu s nezaboravnim uspomenama.
- Bilo nam je predivno, nikada nećemo zaboraviti prijatelje koje smo stekli ni iskustva iz Indonezije - rekao je Broz prije odlaska prošloga tjedna. Predsjednik Stjepan Mesić poslao je Broza 2004. godine u Indoneziju kako bi poboljšao veze dviju zemalja. U to doba predsjednica zemlje bila je Megawati Soekarnoputri, kći predsjednika Sukarna koji je s Josipom Brozom Titom osnovao pokret nesvrstanih. Mediji napominju kako je prije dolaska Aleksandra Broza trgovačka razmjena dviju zemalja iznosila svega 8,85 milijuna dolara, a 2007. godine narasla je na gotovo 30 milijuna dolara.
- Supruga i ja svjedočili smo razvitku demokracije u ovoj zemlji, tsunamiju, potresima i poplavama - rekao je Broz za Jakarta Post prisjetivši se i pljačke svoje kuće.
- Provalili su nam prije godinu dana u kuću i odnijeli nešto novca. Ništa ne zamjeramo, takvo što moglo nam se dogoditi bilo gdje - rekao je veleposlanik.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare