To je to što me zanima!

Indonezija: Suharto umro zbog zatajenja organa

Bivši predsjednik Indonezije Suharto koji je vladao tom zemljom 32 godine umro je u nedjelju u 87. godini života nakon što je pao u komu
Vidi originalni članak

- Drugi predsjednik Indonezije Haji Muhammad Suharto preminuo je oko 13.10 - rekao je novinarima načelnik policije u okrugu u kojem se nalazi bolnici. Novinari su vidjeli uplakane rođake obitelji, a u bolnicu su pristigli pripadnici indonezijskih specijalnih snaga.
Suharto je u lipnju napunio 86 godina a u kritičnom stanju u bolnici u Džakarti nalazi se od 4. siječnja. Njegovi su liječnici rekli da je došlo do zatajenja više organa te da je Suharto pao u komu.
Suharto, kojeg kritičari optužuju da je nagomilao bogatstvo od više milijardi dolara tijekom svoje vladavine nad državom od 235 milijuna stanovnika, imao je ozbiljnih zdravstvenih teškoća otkako je svrgnut s vlasti u masovnim nemirima 1998. u kojima je ubijeno 1.200 ljudi, dok je njegovo nasljeđe okaljano optužbama da je njegova obitelj pronevjerila milijarde dolara. Etničko nasilje, uništeno gospodarstvo i oslabljena vlada u godinama nakon Suhartovog pada dovelo je do toga da su neki Indonežani željeli povratak njegovog režima. Međutim, nakon što je Indonezija prihvatila demokraciju i oporavila se ta je želja nestala. Svojedobno ga je organizacija za borbu protiv korupcije Transparency International proglasila najkorumpiranijim političarom u svijetu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • diki 27.01.2008.

    A ja mislio da je umro zbog starosti! Svakako da je umro zbog zatajenja organa jer u protivnom bi još bio živ. Umro je jer je star ---

Komentiraj...
Vidi sve komentare