To je to što me zanima!

Industrijska proizvodnja je u svibnju skočila za 4,4 posto

Industrijska proizvodnja tako bilježi rast četvrti mjesec zaredom, a znatno veći nego u travnju. Rast od 4,4% najveći je od prosinca prošle godine, objavio je DZS
Vidi originalni članak

U svibnju je industrijska proizvodnja u Hrvatskoj porasla za 4,4% na godišnjoj razini, objavio je Državni zavod za statistiku.  

Industrijska proizvodnja tako bilježi rast četvrti mjesec zaredom, a znatno veći nego u travnju. Rast od 4,4% najveći je od prosinca prošle godine.   

U svibnju je na godišnjoj razini najviše, za 6,3%, porasla proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju, a s rastom od 5,7% slijedi proizvodnja kapitalnih proizvoda. Proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju porasla je, pak, 4,1%.   

U prvih pet mjeseci ove godine industrijska je proizvodnja bila 1,3% veća u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • jozabroz 06.07.2015.

    da da,,, i place su rasle za 20%,mirovine dignute za 20%,no jos se to ne osjeti..))))))))) njemci vele da se jako puno hrvata uselilo u njemacku, partija kaze da nas ima cak 10 il15000 vise,,i da se "jako malo" hrvata iselilo, s naglaskom na "jako malo")))))) pa pitam,od kuda su ti hrvati sta su uselili u njemacku? mozda zna ranko ostojic,,)))))

  • ben hur panonius 30.06.2015.

    4,4% rast proizvodnje?gdje,u Japanu?!

  • Linz 30.06.2015.

    Skočila proizvodnja k'o premijer sa transportera ??? E jesam se sad nasmijao !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare