To je to što me zanima!

Srpski infektolog: Moguće da se spoje korona i virus zapadnog Nila. To bi bila loša kombinacija

Moguće je da se udruže koronavirus i virus Zapadnog Nila, virusi se udružuju i oni imaju sličnu kliničku sliku, kazao je
Vidi originalni članak

Infektolog prof. dr Darko Nožić za Kurir je upozorio kako je moguće da se korona virus i virus Zapadnog Nila udruže jer imaju sličnu kliničku sliku.

Istaknuo je kako u Srbiji kod oba virusa broj oboljelih je u porastu, a samo korona je u posljednja 24 sata potvrđena kod 5.896 ljudi, dok je od posljedice tog virusa preminulo 14 ljudi.

Virus Zapadnog Nila zabilježen je kod 34 slučaja od kojih 11 ima ozbiljnu kliničku sliku, dok je troje preminulih.

'MORAMO SE CIJEPITI' Ivić ne vidi propuste u slučaju Matijanić i upozorio da i dalje nema dovoljno covid lijekova

- Bolest nastaje ubodom komarca, prevencija je jasna. Treba učiniti sve što može da se taj ubod izbjegne. Treba imati mreže u sobama. Prepoznavanje bolesti je nespecifična jer ima iste simptome kao grip. Potrebno je dati krv kako bi se utvrdilo da se radi o groznici Zapadnog Nila. 80 posto prođe asimptomatski, 20 posto ima simptome gripa i jako mali broj ljudi ima tešku kliničku sliku. 

Moguće je da se udruže koronavirus i virus Zapadnog Nila, virusi se udružuju i oni imaju sličnu kliničku sliku. Korona više ima respiratorne simptome, dok kod Zapadnog Nila nije baš tako. Mogu se udružiti, to bi bila jako loša kombinacija - izjavio je prof. dr Nožić.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • splitmoj 16.08.2022.

    Klaun do klauna. Jos smijesnija prica da smo uboli preko 70% stanovnistva. Nisu ni 25% nit ce. Ubojice

  • Templo 16.08.2022.

    Pocelo je! Ovo je vec drugi clanak danas o koroni, nista im ne vjerujte, zivite normalno, bez straha.

  • Scrooge Mc.Duck 16.08.2022.

    Nisu nam dovoljni naši (pašteta) infektolozi, nego još sad moramo čitati i susjedne bisere? NE! ovo uopće ne smrdi na novo širenje panike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare