To je to što me zanima!

Inflacija: Nakon pune tri godine cijene u Hrvatskoj počinju rasti

Inflacija u siječnju u Europi bila je na razini od 1,8 posto. Prema procjenama analitičara RBA, ove će se godine inflacija u Hrvatskoj kretati na razini od 1,5 posto
Vidi originalni članak

Polagani i blagi oporavak cijena na svjetskim robnim tržištima, prije svega sirove nafte i hrane, prelijeva se i na domaće cijene koje se, u skladu s našim očekivanjima, vraćaju k pozitivnim vrijednostima, istaknuli su analitičari RBA.

Naime, u veljači je rast cijena (inflacija) u eurozoni dosegla dva posto, što je najviše u posljednje četiri godine. Proizvodi koji su je pokrenuli su energenti i hrana, no povišenje proizvođačkih cijena još nije utjecalo na rast potrošačkih.

Inflacija u siječnju u Europi bila je na razini od 1,8 posto. U Hrvatskoj su proizvođačke cijene prvi put nakon gotovo pet godina narasle za 1,7 posto.

Time je na domaćem tržištu zaustavljen trend pada cijena na godišnjoj razini.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • ljubica ljubičica_1 12.03.2017.

    Ako će Hrvatskoj biti bolje neka cjene rastu.Preživeće mo !

  • Ray Barone 07.03.2017.

    Kakav rast cijena? Pa još uvijek smo najskuplja zemlja u regiji, zar ćemo opet u shoping u Sloveniju ili Bosnu?

  • DjedaMedo 07.03.2017.

    "U Hrvatskoj su proizvođačke cijene prvi put nakon gotovo pet godina narasle za 1,7 posto" Proizvođačke ...možda,ali trgovačke NISU.Prije 5 godina ste mogli kolica napuniti za 400kn,a danas ni POLA kolica za istu svotu.TKO SE ŠTITI U TOJ PRIĆI !!!??

Komentiraj...
Vidi sve komentare