To je to što me zanima!

'Inicijativa medicinskih sestara proširila je lažne informacije!'

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi izvijestio je kako je najprije podupirao inicijativu medicinskih sestara i prosvjed dok vodstvo te inicijative nije narušilo jedan plemeniti cilj lažnim informacijama
Vidi originalni članak

Pitamo se danas gdje su kolegice iz inicijative bile tijekom naših pregovora kada smo u 16 zdravstvenih ustanova tijekom dva tjedna diljem Hrvatske organizirali mirne prosvjede kao znak podrške sindikatima u pregovorima. Vjerojatno još u čajnim kuhinjama. Evidentno je da su inicijatorice prosvjeda mislile da se plaće podižu bukom na Markovom trgu, a sindikati to ne znaju. Ali, razočarao ih je odgovor predsjednika Vlade Republike Hrvatske da se o plaćama pregovara sa sindikatima i to za stolom, stoji u priopćenju.

Napominju da će sindikat koji će osnovati "inicijativa iz čajne kuhinje" biti jedan od 35 sindikata u zdravstvu, a do jučer su članovi te inicijative govorili sve najgore, širili dezinformacije te udarali niskim udarcima po oba reprezentativna sindikata, pocjenjujući njihov rad i ono što su ugovorili za sve zaposlene. 

Samostalni sindikat zdravstva podsjeća kako su se sindikati u kolektivnom ugovoru izborili za tri posto veći dodatak na uvjete rada te četiri posto na odgovornost, više dana godišnjeg odmora, bolje plaćenu pripravnost, položajne dodatke, redovite sistematske preglede, nove uniforme i zaštitu od napada trećih osoba.

- Nerazumljivo nam je to euforično i lažno navođenje da je povećanja plaće samo 45 kuna. Nejasno nam je neosnovano istupanje u medijima o zahtjevima za povećanje osnovice plaće za 25 posto samo za medicinske sestre kada se zna da je osnovica ista svima zaposlenima i o kojoj pregovaraju svi sindikati javnih i državnih službi zajedno, stoji u priopćenju.

- Inicijatorice prosvjeda, a sutra novog sindikata sebe nazivaju heroinama, a u medijima izjavljuju da bi naše bolnice mogle sličiti mrtvačnicama. Kada? Ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni? Na što u stvari te heroine pozivaju naše medicinske sestre koje nikada, pa ni kada su nam plaće u zdravstvu padale, nisu kao ni svi drugi zaposleni u zdravstvu prijetili tako?, pitaju iz Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • 08.10.2019.

    Rodo rodo ciji li si, uvijek se nade neki novinarcic da napise nebulozu u 24h,,, ovo postaje smjesno

  • Cippiripi 08.10.2019.

    Što bi ovaj članak trebao biti? Još jedno zaplašivanje,gušenje glasa sestara? Neće ići! Zašto se ne bi borile za boljitak našeg zvanja.. Zašto ne bi bile cjenjene,te plaćene adekvatno za sve šta radimo (a predugo generacija radi posao liječnika u mnogočemu). Zašto ha kao sestra ne bih bila plaćena za mrtvozorstvo? Da,dobr čitate. Ja tog preminulog okupam,uredim i pripremim sve oko njega kad premine. Ja mu snimim EKG i "utvrdim smrt". Da bi dežurni liječnim izdao Potvrdu o smrti u kojoj piše :Pregledom pokojnika ustanovio sam smrt..". A nit ga vidio a kamo li smrt ustvrdio.. No plaćen će biti zbog te potvrde za mrtvozorstvo a ne ja kao sestra koja je ustvari sve napravila.. Ovo je samo jedan tek primjer..

  • Andy80_1 07.10.2019.

    Lažete i obmanjujete javnost kao i nas 28 godina i sada kada vam se fotelje klimaju opet lažete. Lažete jer se bojite, jer niste očekivali da će glupace konačno reci da je dosta. Lažete i za to primate plaće od 17000-20000 kuna. Zasto se sada bune sestre koje su šutile i u najgora vremena??? Jer nam je dosta! I imamo pravo na to! Obmanjujete javnost kao i ministar, ali svemu dođe kraj. Plaće rastu čitam u komentarima? Kome? 52 kune je rast? Sram vas bilo! Djeca vam neće u školu do kada se ne ispune zahtjevi učitelja i to vam je ok, kada zetovci zaustave javni prijevoz to vam je ok, kad traktori zaustave promet u Zagrebu to vam je ok, a kada medicinske sestre izađu na ulicu, a da su pritom vaši bližnji sigurni u njihovim rukama i imaju jednaku skrb kao i bez prosvjeda to komentirate. Sramite se! Slušajte vi kupljene medije i sindikalne lažove, tako ćemo naprijed. O kakvim vi odvjetničkim društvima pričate? Sto je vama ljudi? Zašto vam je nevjerojatno da smo jednostavno ‘skupeći’ se na društvenoj mreži odlučili reci dosta i otkriti javnosti istinu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare