To je to što me zanima!

'Inicijativi za otvaranje arhiva raduje se 80.000 HDZ-ovaca'

Dragi Božo, 13.255 kutija već je 22 godine u Hrvatskom državnom arhivu. Usput, u četvrtak je rasprava o Barišiću. O arhivima možemo nakon toga, poručio je Bauk na drušvenoj mreži
Vidi originalni članak

Arsen Bauk reagirao je na najavu iz Mosta da će tražiti otvaranje arhiva, ali, kako je izjavio Božo Petrov, samo do 22. prosinca 1990. godine.

- Mostovoj inicijativi za otvaranje arhiva zasigurno se najviše raduje 80.000 HDZ-ovaca koji će konačno moći dokazati da su socijalizam rušili iznutra - napisao je Bauk na Facebooku.

- Dragi Božo, 13.255 kutija već je 22 godine u Hrvatskom državnom arhivu. Usput, u četvrtak je rasprava o Barišiću. O arhivima možemo nakon toga. Ako ti HDZ dopusti. Ipak je njihovih 80.000 dosjea tamo pohranjeno. Ne daj da te pokolebaju. Ožeži! - dodao je kasnije.

Podsjetimo, Božo Petrov je za Večernji kazao kako će se za javnost otvoriti arhivsku građu koja je nastala do 22. prosinca 1990. godine. 

- To podrazumijeva arhivsku građu koju su stvorila državna tijela i društveno-političke organizacije poput, primjerice, Saveza komunista Hrvatske. Iznimku bi činila samo arhivska građa koja sadržava osjetljive osobne podatke poput podataka o rasnom ili etničkom podrijetlu, zdravlju, spolnome životu pojedinca te kaznenim djelima i prekršajima - rekao je Božo Petrov.

Idi na 24sata

Komentari 230

  • JO 06.02.2017.

    Šta se boite da nebi van izašla imena nekih Udbaša roditelja od današnji Političara !!

  • ilmare 05.02.2017.

    Mislite da su arhive pročišćene ?? Možda , ali NISU JEDINE !! Uvijek ima kopija , a možda čak su u arhivi kopije , a originali na drugom mjestu

  • ilmare 05.02.2017.

    Mislite da su arhive pročišćene ?? Možda , ali NISU JEDINE !! Uvijek ima kopija , a možda čak su u arhivi kopije , a originali na drugom mjestu

Komentiraj...
Vidi sve komentare