To je to što me zanima!

Inspektorat o inventurama nedjeljom: Sve je regularno

Zakon je poprilično nedorečen. U Zakonu o radu piše kako radnik ima pravo na tjedni odmor nedjeljom, ali samo ako nije nužno da radi
Vidi originalni članak

Vlasnici trgovina koje nedjeljom ne smiju raditi brzo su smislili kako nekažnjeno iskoristiti radnika. Prema Zakonu o trgovini, nije zabranjeno nedjeljom slagati police, raditi inventuru i slično. Čak su nam u Državnom inspektoratu rekli kako u tom slučaju nema kršenja zakona. Njihovi inspektori nedjeljom izlaze na teren i susreću radnike kako nešto rade u zatvorenim trgovinama. S druge strane, u članku 46 Zakona o radu piše “Radnik ima pravo na tjedni odmor nedjeljom, ali ako je prijeko potrebno da radi, mora mu se osigurati dan odmora”.
Ana Knežević, predsjednica Samostalnih sindikata hrvatske, kaže kako će tražiti od Inspekcije rada da prekontrolira trgovine, kao primjerice Konzum, Getro, Kaufland, dm, koje nedjeljom tjeraju radnike da rade.
- Ovo je izigravanje radnika. Slaganje polica nedjeljom nije prijeko potrebno - kazala je.

RADNICI I DALJE NISU SLOBODNI
Ana Knežević iz SSSH ljutita je na trgovce koji iskorištavaju radnike jer svrha novog zakona nije bila da trgovine nedjeljom budu zatvorene, nego da radnici taj dan provedu s obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Pentagram 03.02.2009.

    Regularno??? A što je sa djelatnicima u Getro-u koji nedjeljom rade inventure po cijeli dan?!?!

  • ssdf 02.02.2009.

    Bože, ljudska lakomost nema kraja ili neki misle da se majke nedjeljom dosađuju kući. Znam to najbolje jer je nedjeljom najljepše kući.

  • Kusirica 02.02.2009.

    Ma sve je regularno!!!! I Gavrilo Princip je regularni heroj ispao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare