To je to što me zanima!

Institut Ruđer Bošković državi utajio 7,5 milijuna kn poreza?

Večernji list javlja kako je Institut u 2008. godini temeljem ugovora sa studentskim servisima u Zagrebu i Karlovcu isplatio bruto iznos od 2,2 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Porezna uprava je na osnovi uvida u poslovne knjige utvrdila kako Institut Ruđer Bošković državi duguje 7,5 milijuna kuna za neplaćene poreze i doprinose na plaće u 2008. godini. Večernji list javlja kako je Institut u 2008. godini temeljem ugovora sa studentskim servisima u Zagrebu i Karlovcu isplatio bruto iznos od 2,2 milijuna kuna, a najveći dio ugovora je fiktivan. 

Utvrđeno je i kako je Institut zaposlenicima isplaćivao i autorske honorare za koje nije obračunavao doprinose. Osim toga, otkrilo se i kako putni nalozi uglednog liječnika Krešimira Pavelića i njegove supruge Sandre Kraljević-Pavelić nisu vjerodostojni. Na putovanja su navodno potrošili 150.000 kuna. Pavelić tvrdi kako iza svega zapravo stoji nova ravnateljica Instituta Danica Ramljak.

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 13

  • hrabra 19.01.2012.

    Raditi pošteno je stvar osobnog izbora. Nitko nikoga ne tjera da radi što neće jer uvijek ima onih koji hoće - to je meni rekao bivši direktor kad nisam željela raditi malverzacije. Jer... da dođe do frke on bi se izvukao a ja, mlada, školovana i naivna bi nadrljala. Pa nisam se zato školovala da kradem i muljam, nisu me roditelji učili takvim vrijednostima. Maknula sam se iz te tvrtke iako je plaća bila velika, i još uvijek se nadam da ima firmi koje posluju pošteno.Sad gledam, taj Institut traži ljude i skoro pa sam se prijavila ali srećom malo sam pretražila Internet i nakon svega, NE, HVALA!

  • Stanko_1_1 13.12.2011.

    ako se bude pisao udžbenik "kako postati mafijaš", hrvatska je idealan izvor školskih primjera.

  • Car Mrgud 12.12.2011.

    Pa zakaj se ne bi i intelektualci malo omrsili? Kaj oni smrde?

Komentiraj...
Vidi sve komentare