To je to što me zanima!

Izmjena zakona: Hernadi ima pravo na novu žalbu u slučaju

Dok traje ta revizija, Interpol neće objaviti nikakav drugi podatak. Kad revizija završi, povjerenstvo će odlučiti hoće li izbrisati podatke iz baze, obnoviti ih ili ih dopuniti
Vidi originalni članak

Interpol je s liste traženih osoba skinuo Zsolta Hernadija, predsjednika Uprave mađarskog MOL-a, što su potvrdili i mađarski mediji. No, u MUP-u tvrde da hrvatska policija nije podnijela zahtjev za povlačenjem njegovog imena s Interpolove liste.

Uskok je u ponedjeljak objavio da zbog izmjena i dopuna zakona raniji "nalog" treba zamijeniti novim "rješenjem" o provođenju istrage na koje Hernadi ima pravo žalbe. 

Podsjetimo, zagrebački Županijski sud prošle jeseni na USKOK-ov zahtjev je odredio pritvor Hernadiju i otvorio mogućnost za raspisivanje europskog uhidbenog naloga, no nije želio razmatrati Hernadijevu žalbu. Sud je zaključio da o žalbi može raspravljati tek kada nastupe posljedice odluke o njegovu pritvaranju odnosno kada Hernadi eventualno bude uhićen i izručen Hrvatskoj.

Interpol: Hernadijev slučaj na razmatranju

Interpol je za MTI rekao kako je Hernadijev slučaj upravo u razmatranju Povjerenstva za nadzor Interpolovih dokumenata (CCF), javio je MTI. Dok traje ta revizija, Interpol neće objaviti nikakav drugi podatak, dodaje se u priopćenju, piše Večernji list.

CCF može predložiti mjere poput blokiranja podataka iz Interpolove baze podataka. Kad revizija završi, povjerenstvo će odlučiti hoće li izbrisati podatke iz baze, obnoviti ih ili ih dopuniti, javlja MTI.

Podsjetimo, Hernadija je tražilo hrvatsko pravosuđe zbog afere INA-MOL u kojoj je bivši premijer Ivo Sanader nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora. Sumnjalo se da je Hernadi dao Sanaderu 10 milijuna eura mita za predaju upravljačkih prava INA-e.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • nopliz, nopliz 04.03.2014.

    ma treba ga proglasiti počasnim građaninom RH.

  • prestige1 04.03.2014.

    hernadija ponovo vratiti na interpolovu listu!

  • dutra 04.03.2014.

    MOL je dobio više nego što mu pripada vlasničkim udjelom. Sanader ima više nego što može opravdati. Sanader i predsjednik multinacionalne kompanije koja kupuje tvrtku od najvišeg nacionalnog interesa sastaju se nasamo, što je već samo po sebi nezamislivo. Snimljeni su kako vade baterije iz mobitela i razmjenjuju rukom pisane poruke. I još uvijek ovdje ima onih koji tvrde da je optužnica na slabim nogama i da je slučaj marginalan. Ne, ne, ne, nema nam pomoći.

Komentiraj...
Vidi sve komentare