To je to što me zanima!

Intervju s Juditom Franković: Plakanje ostavljam za glumu

Franković nikad nije sanjala da će to postati, a danas je jedna od najtraženijih domaćih glumica. Kad ne radi, Judita putuje svijetom, čita knjige i istražuje modu
Vidi originalni članak

Judita Franković (32) ostvarila je mnoge značajne kazališne, filmske uloge, među kojima su filmovi “Majka asfalta”, “Ćaća” i “Sonja i bik” i brojni drugi kao i uloge u TV serijama, a odnedavno je gledamo u kinima u filmu “Djeca jeseni”. Ta po mnogočemu zanimljiva glumica iskreno nam je ispričala o svojim željama, snovima, karijeri, ali i o ljubavi.


Express: Stalno ste nasmijani, vedri, pozitivni. Što vas može rastužiti?


Ma kakvi, nisam stalno! Ali kako bi bilo da na neku premijeru dođem uplakana, ili poludim za vrijeme predstave? Ne ide to tako. Ili da na intervju dodem neraspoložena? To mi se ne čini profesionalno. Plakanje ostavljam za glumu ili privatne trenutke. 


Express: Kažete da kad radite neke likove, tražite da budu napredak za vas. Kakve uloge preferirate?


Privlači me eklektičnost uloga i karaktera. Tome na neki način težim, i to me intrigira, kako svaki put napraviti odmak od prethodne uloge i same sebe, a da lik ima svoj integritet i da je uvjerljiv. Svaki me put iznova posao intrigira i frustrira. Nikad ne znam kako ću neki lik napraviti i svaki put počinjem ispočetka kao da prvi put radim. Takva je polazišna točka istodobno zastrašujuća i neodoljiva. 

Express: Rekli ste da ste sramežljivi, ali ste snimili nekoliko golišavih scena...

Jedno je privatno, a drugo je posao. Radila sam sa sjajnim redateljima i partnerima i radilo se o scenama koje su bile unaprijed upisane u scenariju. Naravno da postoji i nelagoda, ali napraviš to kroz smijeh.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 15

  • CptNemo 23.01.2014.

    Mašala slike,, mogo si je stavit s leđa da se još manje vidi tko je uopće na slici. A šteta jer je cura fakat zgodna. I sad umjesto da oblijepiš (barem) internet izdanje njezinim slikama - 0 bodova, a kad je neka plastika očajnitis vulgaricus ( uz uobičajena imena od kojih se svima ide na WC odmah) - onda slika za zgražanje kolko hoćeš.

  • TanjaJurčević 23.01.2014.

    još da se zna obući normalno. Ona se oblači kao da glumi u nekim starim filmovima iz 20-30 god prošlog st. strava a izgleda prosječno čak što više ima mi tupavu facu tako našminkana. neznam kome je ona lijepa ,žalosnom sovi valjda zato što je žalostan pa su mu svi nasmijani lijepi.

  • TiciCaca 22.01.2014.

    i ja plačem kada gledam hrvatske "glumce" kako "glume"

Komentiraj...
Vidi sve komentare