To je to što me zanima!

Invalid može doći do svoje kuće samo pomoću užeta

Do prije četiri godine Dragoslav je autom dolazio pedesetak metara od kuće, a dalje su on, djeca te supruga Marina išli pješke uz kanjon Zrmanje
Vidi originalni članak

Kad izlazi iz kuće Dragoslav Čavlin (49) iz Obrovca do ceste se penje preko konopa zavezanog za ogradu. On je stopostotni invalid. Kao osmogodišnjak naišao je na bombu zaostalu iz Drugog svjetskog rata koja mu je raznijela desnu ruku, a od tada ne vidi ni na lijevo oko. Kuću u kojoj živi od početka osamdesetih počeo je graditi 1976., nakon što je dobio građevinsku dozvolu. Do prije četiri godine automobilom je dolazio pedesetak metara od kuće, a dalje su on, djeca Natalija (16) i Damjan (13) te supruga Marina (41) išli pješke uz kanjon Zrmanje.
- Susjeda je prošle godine svojevoljno postavila željeznu ogradu na javni put između svoje kuće i obale te zapriječila prolaz svim susjednim stanarima, i to bez ikakve najave ili obavijesti. Žalili smo se Gradu Obrovcu, HHO-u, ali zasad ništa - kaže Dragoslav. Vodu nemaju jer novi cjevovod do njih nije došao.
- Jednom su djeca trebala ići u školu, a do ceste se nisu mogla popeti zbog ružnog vremena. Došao je policajac i jedno po jedno prebacio u susjedino dvorište te su tako prošli - dodao je.

SUSJEDA: AKO ŽELE PROLAZ, NEKA MI PLATE
Čavlinovima i četvorici susjeda Ružica Jokić ponudila je prolaz preko “svog” terena ako joj plate 2000 eura, tj. 15.000 kuna.
- Mene nije briga, vidjeli su gdje prave kuću i neka se sami snalaze. Ako žele prolaziti, neka plate - rekla je Ružica

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Nina20 19.08.2009.

    ma susjeda je u jajama ! kako joj nije žao...pa ja nebi mogla spavat! nebi!

  • sreca35 19.08.2009.

    Paltila bih ja njoj po kratkom postupku !!!

  • trešnja 19.08.2009.

    Zna li ta susjeda da je cijela Zemlja Božja i da nam ju je dragi Bog dao na korištenje,ali što ja tu pričam...sigurno je žena \"vjernica\" i slavi Božić,Uskrs,ima križeve po cijeloj kući i mrzi susjede...to baš ide skupa!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare