To je to što me zanima!

Invalida od smrti u buktinji spasili hrabri čuvari hotela

Grgo Šulenta, koji je i sam 60-postotni invalid, uletio je u sobu i uspio ugasiti muškarca kojeg je već zahvatila vatra. Izvukao ga je iz goruće sobe
Vidi originalni članak

U depadansi hotela Biokovka u Makarskoj u petak ujutro u potpunosti je izgorjela soba. U njoj se tada nalazio stopostotni invalid Nijemac Jurgen Peth (65).
- Javili su da se upalio alarm u sobi. Dotrčao sam do vrata ispod kojih je sukljao dim. Soba je gorjela. Kroz dim sam vidio nepomičnog Jurgena. Dio kreveta je gorio i plamen mu je već zahvatio noge. Znao sam da nemam vremena zvati pomoć. Zgrabio sam stolicu, primakao je krevetu i Jurgena uhvatio pod ruke te ga uspio sjesti na stolicu i izvući iz sobe, prepričao je noćni čuvar Grgo Šulenta (63) scenu spašavanja iz plamteće sobe. Tada ga je stavio u kolica i izgurao van zajedno s kolegom Milanom Bušelićem. Peth je prošao samo s lakšim opeklinama na stopalima, a uzrok požara je najvjerojatnije opušak.
Peth, kojem je izmjereno 1,81 promila alkohola u krvi, ne sjeća se ničega. Nijemac Jurgen Peth je bio u Domovinskom ratu i ostao je bez ruke. Dobio je hrvatsko državljanstvo i mirovinu, a zbog neriješena stambenog pitanja već 14 godina živi u Biokovki.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • baketash 21.07.2008.

    Ovo nije slika iz Makarske !

Komentiraj...
Vidi sve komentare