To je to što me zanima!

Iran: 'Dok se ne sredi nuklearni sporazum, kamere IAEA-a do daljnjega ostaju isključene'

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova, Nasser Kanaani, optužio je čelnika IAEA-e, Rafaela Grossija, da ima "neprofesionalne, nepoštene i nekonstruktivne poglede" na teheranski nuklearni program
Vidi originalni članak

Kamere UN-ove nuklearne nadzorne agencije Iran će držati ugašenima sve dok nuklearni sporazum iz 2015. ne bude obnovljen, rekao je u ponedjeljak čelnik iranske Organizacije za atomsku energiju, a prenosi poluslužbena novinska agencija Tasnim.

Iran je informirao Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da je uklonjena oprema IAEA-e, uključujući i 27 kamera koje su instalirane prema sporazumu iz 2015. godine, nakon što je agencija donijela rezoluciju u lipnju kojom kritizira Teheran.

TEHERAN Putin: 'Razgovori s Iranom i Turskom o Siriji bili su korisni'

"Nećemo uključiti kamere IAEA-e sve dok se druga strana ne vrati nuklearnom sporazumu", rekao je Mohammad Eslami.

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova, Nasser Kanaani, optužio je čelnika IAEA-e, Rafaela Grossija, da ima "neprofesionalne, nepoštene i nekonstruktivne poglede" na teheranski nuklearni program.

Također je dodao da se Teheran nada da se povratak u nuklearni sporazum može dogoditi brzo samo ako SAD iskaže dobru volju.

ZAJEDNIČKA SURADNJA Iran i Gazprom potpisali su dogovor o suradnji u energetici

Sporazum iz 2015. nametao je ograničenja na iranske nuklearne aktivnosti u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija. Tadašnji predsjednik Donald Trump izvukao je SAD iz sporazuma 2018., ponovno nametnuvši teške ekonomske sankcije Teheranu.

Iran je odgovorio kršenjem ograničenja nametnutih nuklearnim sporazumom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare