To je to što me zanima!

Blizu nuklearke: Iran pogodio potres jačine 6,3 po Richteru

Epicentar je bio 90 km od Bushehra u kojem je jedino nuklearno postrojenje u Iranu. Iz ruske kompanije koja ga je izgradila tvrde da postrojenje nije oštećeno
Vidi originalni članak

Potres jačine 6.3 po Richteru pogodio je u utorak prijepodne jugozapad Irana na kojem se nalazi i jedina nuklearna elektrana u zemlji, javlja BBC. Prema prvim informacijama, u potresu je poginulo najmanje 30 ljudi,  a oko 800 ih je ozlijeđeno. Ljudi su u panici istrčavali na ulice, a dva sela su potpuno sravnjena sa zemljom. Podrhtavanje tla osjetilo se i u Dubaiju, Abu Dhabiju i Bahreinu. 

Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara, oko 90 kilometara od grada Bushehra. Uslijedilo je desetak slabijih potresa od kojih je najjači bio jačine 5,4 po Richteru. 

Prema informacijama agencije Interfax, ruska kompanija koja je sagradila nuklearku izvijestila je kako postrojenje nije oštećeno. 

- Radnici su osjetili podrhtavanje, ali su normalno nastavili s poslom. Razina radijacije nije se promijenila - rekao je za Interfax neimenovani izvor iz kompanije Atomstroyexport.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Prudens 14.04.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • WOMANIZER 09.04.2013.

    te nuklearke se meni ništa ne sviđaju, sad je dobro prošlo, no...

  • Sokratis Papastathopoulos 09.04.2013.

    Mamić je kriv za potres

Komentiraj...
Vidi sve komentare