To je to što me zanima!

Iran tvrdi da nema veze s napadom u Jordanu u kojem su poginuli američki vojnici

Napad predstavlja dodatnu eskalaciju ionako napete situacije na Bliskom istoku, gdje je izbio rat u Gazi nakon napada palestinske islamističke skupine Hamas na Izrael 7. listopada
Vidi originalni članak

Iranska misija pri Ujedinjenim narodima priopćila je u ponedjeljak da Teheran nije bio umiješan u napad bespilotnom letjelicom u kojem su ubijena tri pripadnika američke vojske u sjeveroistočnom Jordanu, blizu sirijske granice.

U priopćenju, koje je objavila državna novinska agencija IRNA, iz misije kažu kako Iran nije imao nikakve veze s napadom na američku bazu.

Također dodaju kako "postoji sukob između američkih snaga i grupa otpora u regiji, koje uzvraćaju na napade".

U JORDANU Tri američka vojnika ubijena, a 25 ranjeno u napadu dronom

Američki predsjednik Joe Biden za napad bespilotnom letjelicom na američke snage u kojem su tri pripadnika američke vojske ubijena, a mnogi su ranjeni okrivio je skupine koje podupire Iran.

Napad predstavlja dodatnu eskalaciju ionako napete situacije na Bliskom istoku, gdje je izbio rat u Gazi nakon napada palestinske islamističke skupine Hamas na Izrael 7. listopada. ​

Idi na 24sata

Komentari 30

  • sugrađanin 29.01.2024.

    Iran tvrdi 🤣

  • Brucka 29.01.2024.

    Nekad se ginulo za put svile koji se protezao od Kine pa sve do Istanbula-a preko njega cijela Evropa-danas se otavara novi put "svile"a to je da se blokiraju Gasovodi Rusije,Kine,i Irana-a preko Izraela Amerika otavar put jer su ogromna nalazaista u Sirilji.Libanu i naravno ispod Gaze i jedan ogromni bazen u sredozemlju na tom području-taj gasovod treba da ide preko Italije za EU-Amerika je preko 300milijardi vež zaradila-sve naftne izvore u Siriji USA nadzire-a cijeli palestinski narod treba unsititi,preseliti ,zgaziti užas!

  • xOOx 29.01.2024.

    koji k amerikanci rade u jordanu????

Komentiraj...
Vidi sve komentare