To je to što me zanima!

Iranca su vlasti pogubile zbog navodnog špijuniranja za CIA-u

Iran pribjegava smrtnoj kazni u slučajevima ubojstava, silovanja, oružanih pljački i teške trgovine drogom te u slučajevima vojne špijunaže
Vidi originalni članak

Iranske vlasti pogubile su svojeg državljanina jer je navodno bio CIA-in špijun, objavila je u subotu iranska državna televizija IRIB. 

Muškarac je bio suradnik odjela za svemirska istraživanja iranskog Ministarstva obrane. On i supruga uhićeni su 2010. godine pod optužnicom da su špijunirali za američku obavještajnu službu pošto su vlasti ustanovile da su u njihovu stanu pronađeni "jasni dokazi" za to. 

Vojni sud je muškarca, nakon višegodišnje istrage osudio na smrt, a njegova supruga dobila je kaznu od 15 godina zatvora.

Pošto je presudu potvrdio i najviši iranski sud, muškarac je početkom tjedna obješen u zatvoru Radžaj Šar u gradu Karaju.

Iran pribjegava smrtnoj kazni u slučajevima ubojstava, silovanja, oružanih pljački i teške trgovine drogom te u slučajevima vojne špijunaže.

Međunarodna zajednica već godina kritizira Iran zbog takvih pogubljenja.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 23.06.2019.

    Možemo biti protiv ili za smrtnu kaznu kad su u pitanju teški zločini, problem u Iranu je što su procesi namješteni i što su pogubili puno nevinih ljudi. Lažnim optužbama oni ubijaju sve koji na bilo koji način zasmetaju moćnicima. Hvala Bogu da ne živim u takvom režimu, to je civilizacijska tragedija i dokaz kako u nekim zemljama ljudska vrsta jednostavno nije pozitivno napredovala.

  • BILI KMEČAVAC 23.06.2019.

    A kaj je trebal ? Krumpire gulit ili igrat golf ?

  • sinisa16 22.06.2019.

    I onda oni tamo neki imaju proroke. A ja ovakav clanak cekao jos od rusenja bespilotne letjelice......

Komentiraj...
Vidi sve komentare