To je to što me zanima!

ISIL: Oteli smo Norvežanina i Kineza, platite nam otkupninu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Objavili su i fotografije otetih muškaraca, a riječ je o Oleu Johanu Grimsgaard-Ofstadu (48) iz Osla te Fanu Jinghuiju (50), slobodnom konzultantu iz Pekinga
Vidi originalni članak

Islamska država u srijedu je objavila da je otela po jednog državljanina Norveške i Kine , piše AP .

Objavili su fotografije otetih muškaraca, a riječ je o Oleu Johanu Grimsgaard-Ofstadu (48) iz Osla te Fanu JingHhuiju (50) , konzultantu iz Pekinga. Informacije o otmici Islamska država objavila u svojem on-line časopisu Dabiq te navela broj telegrama na koji ih se može kontaktirati da se uplatiti otkupnina, ''tko ju želi platiti''.

POGLEDAJTE VIDEO: Otmica Norvežanina i Kineza

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U objavi ne navode kada ni gdje su dvojica talaca oteti.

Norveška: Nećemo popustiti, ne plaćamo otkupnine

Norveška premijerka Erna Solberg , na konferenciji za novinare u Oslu u srijedu je potvrdila da je jedan od talaca Norvežanin u 40-im godinama zatočen u Siriji te da sve ukazuje na to da iza njegove otmice stoji Islamska država. Solberg je kazala kako je Norvežanin otet još krajem siječnja.

- Otmičari su postavili niz zahtjeva te traže značajnu otkupninu . Mi ju ne možemo dati i nećemo popustiti pritisku terorista i kriminalaca. Norveška ne plaća otkupnine - kazala je Solberg.

Norveški ministar hitno prekinuo posjet Srbiji

Norveški ministar vanjskih poslova Borge Brende u trenutku objave informacija o otmici bio je u Beogradu odakle je otputovao na poziv vlade u Oslu, priopćilo je srpsko ministarstvo vanjskih poslova. Brende se trebao sastati sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom Ivicom Dačićem, no sastanci su otkazani.

Idi na 24sata

Komentari 145

  • zmajamaja 10.09.2015.

    kako vi ne shvaćate?? isil nije nikakva banda,već vojno.politička organizacija pod pokroviteljstvom amerike i cionista?! i zato nitko tu bandu i ne zaustavlja...jer trebaju odraditi destabilizaciju Europe...Amerika rat sa Istoka premješta u Europu,otvara se novo tržište,oslabljuje se kršćanstvo kao najmoćnije religija( a ujedno i politička institucija),stvara s novo roblje u Eu...

  • Grgurica 10.09.2015.

    Oni zele sto vise nepprijatelja dobroje ntako toce daji unisti

  • case55 10.09.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare