To je to što me zanima!

ISIL planirao napad na navijače 11. lipnja na Euru u Francuskoj

Podaci nađeni na laptopu uhićenog Salaha Abdeslama otkrivaju da je ISIL planirao izvesti napad u Marseillesu 11. lipnja prije nogometne utakmice između Engleske i Rusije
Vidi originalni članak

Teroristi Islamske države planirali su napasti engleske navijače na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj sljedećeg mjeseca.

Bombaši, kalašnjikovi, pa čak i kemijsko oružje

Podaci pronađeni na laptopu Salaha Abdeslama, koji je sudjelovao u terorističkim napadima na Pariz i Bruxelless, otkrivaju da je ISIL planirao izvršiti napad koristeći bombaše samoubojice naoružane kalašnjikovima, pa čak i dronovima koji su trebali nositi kemijsko oružje, piše Daily Mail.

Kafići puni navijača teroristima su laka meta

Među podacima na računalu nalaze se i fotografije te se spominje luka u Marseillesu gdje će se 11. lipnja engleski navijači okupljati prije utakmice protiv Rusije.

- Kafići puni veselih i pijanih navijača laka su meta za teroriste. Blisko surađujemo s francuskim sigurnosnim službama - kazao je izvor iz engleske policije.

Računalo je zaplijenjeno tijekom policijske racije u četvrti Molenbeek, kada je policija tragala za Abdeslamom.

'Na slobodi je i dalje mnogo fanatika koji bi mogli napasti'

Sigurnosne službe strahuju da bi se mogao ponoviti scenarij iz studenog 2014. kada je u koordiniranim napadima na Pariz ubijeno 130 ljudi.

- Iako je Abdeslam u zatvoru, na slobodi je i dalje mnogo fanatika koji bi mogli napasti. Engleski i ruski navijači su očigledne mete, tim više što obje zemlje zemlje bore protiv ISIL-a u Siriji i Iraku - rekao je izvor iz belgijske sigurnosne službe.

Ubili 12 navijača Real Madrida

Četvorica naoružanih napadača ubila su najmanje 12 navijača Real Madrida dok su gledali finale Lige Prvaka u jednom gradu Baquba, u Iraku, piše Mirror.

Teroristi su upali u navijačke prostorije potkraj utakmice i počeli pucati po okupljenima. Posljednje informacije kazuju da su ubili najmanje 12, a ranili 8 navijača. Težina ozljeda nije poznata. Sve žrtve stare su između 18 i 30 godina i vjeruje se da su svi iračke nacionalnosti.

Napadači, za koje su vjeruje da su pripadnici ISIL-a, su u bijegu i policija traga za njima.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • POTPEC 30.05.2016.

    Normalno da se pojavljuju te terorističke organizacije kad velike sile misle da tvorci svemira i zemlje. Da se nije diralo u te zemlje ni njoh nebi biolo, ovako šta je tu je.

  • Zagi_Dr 30.05.2016.

    Englezi i Francuzi su napali Libiju sami, Ameri su se poslije uključili, sada po onoj staroj poslovici, što sijete to ćete i žeti?

  • milky3 30.05.2016.

    ako su planirali onda ce i uraditi nesto ... gamad je to

Komentiraj...
Vidi sve komentare