Obavijesti

News

Komentari 40

ISIL planirao napad na navijače 11. lipnja na Euru u Francuskoj

ISIL planirao napad na navijače 11. lipnja na Euru u Francuskoj
1

Podaci nađeni na laptopu uhićenog Salaha Abdeslama otkrivaju da je ISIL planirao izvesti napad u Marseillesu 11. lipnja prije nogometne utakmice između Engleske i Rusije

VIDEO

Teroristi Islamske države planirali su napasti engleske navijače na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj sljedećeg mjeseca.

Bombaši, kalašnjikovi, pa čak i kemijsko oružje

Podaci pronađeni na laptopu Salaha Abdeslama, koji je sudjelovao u terorističkim napadima na Pariz i Bruxelless, otkrivaju da je ISIL planirao izvršiti napad koristeći bombaše samoubojice naoružane kalašnjikovima, pa čak i dronovima koji su trebali nositi kemijsko oružje, piše Daily Mail.

Kafići puni navijača teroristima su laka meta

Među podacima na računalu nalaze se i fotografije te se spominje luka u Marseillesu gdje će se 11. lipnja engleski navijači okupljati prije utakmice protiv Rusije.

- Kafići puni veselih i pijanih navijača laka su meta za teroriste. Blisko surađujemo s francuskim sigurnosnim službama - kazao je izvor iz engleske policije.

Računalo je zaplijenjeno tijekom policijske racije u četvrti Molenbeek, kada je policija tragala za Abdeslamom.

'Na slobodi je i dalje mnogo fanatika koji bi mogli napasti'

Sigurnosne službe strahuju da bi se mogao ponoviti scenarij iz studenog 2014. kada je u koordiniranim napadima na Pariz ubijeno 130 ljudi.

- Iako je Abdeslam u zatvoru, na slobodi je i dalje mnogo fanatika koji bi mogli napasti. Engleski i ruski navijači su očigledne mete, tim više što obje zemlje zemlje bore protiv ISIL-a u Siriji i Iraku - rekao je izvor iz belgijske sigurnosne službe.

Ubili 12 navijača Real Madrida

Četvorica naoružanih napadača ubila su najmanje 12 navijača Real Madrida dok su gledali finale Lige Prvaka u jednom gradu Baquba, u Iraku, piše Mirror.

Teroristi su upali u navijačke prostorije potkraj utakmice i počeli pucati po okupljenima. Posljednje informacije kazuju da su ubili najmanje 12, a ranili 8 navijača. Težina ozljeda nije poznata. Sve žrtve stare su između 18 i 30 godina i vjeruje se da su svi iračke nacionalnosti.

Napadači, za koje su vjeruje da su pripadnici ISIL-a, su u bijegu i policija traga za njima.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa