To je to što me zanima!

ISIL ubio 18 članova snaga vlade nacionalnog jedinstva

Snage vlade nacionalnog jedinstva i protivničke vlade bazirane na istoku zemlje, vjerne generalu Khalifi Haftaru utrkuju su u pokretanju ofenzive istjerivanja Islamske države iz Sirta
Vidi originalni članak

Osamnaest članova libijske vlade nacionalnog jedinstva (GNA) ubijeno je u srijedu u napadu autobombom i sukobima sa skupinom Islamska država (IS) šezdesetak kilometara zapadno od Sirta, rekao je dužnosnik GNA.

Sukobi su se vodili nedaleko od Abu Greina, grada 130 km zapadno od Sirta koji je u utorak zauzela GNA od džihadističke organizacije kojoj je Sirt uporište u Libiji.

"U srijedu je ubijeno 18 mučenika i 20 ranjenih u sukobima i atentatu autobombom", rekao je neimenovani dužnosnik tiskovne službe GNA.

Snage vlade nacionalnog jedinstva i protivničke vlade bazirane na istoku zemlje, vjerne generalu Khalifi Haftaru utrkuju su u pokretanju ofenzive istjerivanja Islamske države iz Sirta, 400 km istočno od Tripolija.

U utorak u Beču je međunarodna zajednica podržala ideju ublaženja embarga na prodaju oružja Libiji kao bi pomogla GNA da bolje kontrolira džihadiste.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mariocalabrese 19.05.2016.

    U Libiji, Siriji se to naziva ISIL, kod nas U RH je tobio i ostao adeze i idruge bratske partije Koje su "spasile " ugrozene""" NARODE na podrucju bivse drzave.

  • zakon1 19.05.2016.

    od istoka, do zapada, mene tuga napada...

Komentiraj...
Vidi sve komentare