To je to što me zanima!

ISIS u velikoj ofenzivi ponovo je zauzeo dio važnog sirijskog grada

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) je objavio da su džihadisti poveli  "veliku ofenzivu" iz sirijske pustinje i da su "zauzeli dio Bukamala", koji je smješten zapadno od Eufrata
Vidi originalni članak

Islamska država (IS) u petak je ponovo zauzela dio važnog sirijskog grada Bukamala koji je bio u rukama režima, izvodeći niz krvavih samoubojičkih napada, što je najveća ofenziva džihadističke organizacije u Siriji posljednjih mjeseci.

IS je u studenom 2017. izgubio Bukamal, posljednje gradsko uporište koje je držao u toj zemlji zahvaćenoj ratom, nakon niza poraza koje je pretrpio u borbi s režimskim snagama i njihovim saveznicima s jedne strane i sa Sirijskim demokratskim snagama (FDS) koje podupiru Sjedinjene Države, s druge.

STAJALIŠTE Izraelski premijer Netanyahu: Nema mjesta Iranu u Siriji

Zauzimanjem dijela tog važnog grada, IS potvrđuje da je i dalje snaga koje se treba bojati na terenu. Još treba vidjeti hoće li se održati u gradu ili će napredovati u borbi sa snagama odanim sirijskom predsjedniku Bašaru al Asadu koji ima potporu ruskog zrakoplovstva.

Bukamal je u istočnoj pokrajini Deir Ezoru, blizu granice s Irakom, gdje je vlada krajem 2017. proglasila pobjedu nad IS-om.

U MANBIJU Nakon turskih prijetnja SAD uspostavio vojnu bazu u Siriji

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) je objavio da su džihadisti poveli  "veliku ofenzivu" iz sirijske pustinje i da su "zauzeli dio Bukamala", koji je smješten zapadno od Eufrata.

"Najmanje 25 boraca sirijske vojske i prorežimskih milicija poginulo je u deset samoubojičkih napada, među kojima su četiri napada autobombom, koje je izveo IS", rekao je za AFP ravnatelj Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR) Rami Abdel Rahman.

'OTKLJUČAJTE SKLONIŠTA' Izrael proglasio stanje uzbune zbog iranskih akcija u Siriji

Borbe dviju zaraćenih strana se nastavljaju u središtu grada, dodao je. "Ovaj iznenadni napad je prvi nakon studenog" kada su džihadisti bili potisnuti iz grada.

Uz deset bombaša samoubojica u borbama su poginula i osmorica džihadista, navodi nevladina organizacija.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • GS 09.06.2018.

    Zanimljivo. Predivno je gledati, kako veliki div teroristički ( Amerika, zajedno sa Izraelom ) padaju kao veliki div. ( Amerika je Dr. Evil, a Izrael "Mini Me" ... ) Izgubili su sve. Dugovi se gomilaju preko 21 trilijun dolara, F35 ispao najgori avion u povijesti koji će se tko zna kada dovršiti a i onda je promašen. Tomahawk sa kompletnim sustavom navigacije Rusi dobili. Većina ljudi na svijetu shvatila koliko zlo čući u Americi i prave distancu od njih. Veliki projekt Izrael zapinje i polomit će zube na njemu zionistički zlotvori. Pred cijelim svijetom gađaju snajperima prosvjednike, kao da ne postoje sredstva tipa suzavac, pa čak i da treba a ne treba - gumeni meci. Ne Gađaju sa bojevom municijom djecu.... Rusija spasila Siriju, Kina im pomaže, Kim ih zeznuo napravio sve po pesu.... A Kina kreiranjem PetroYuana već preko 12% ukupnog tržišta nafte preuzela. Petro dolare zbogom a time kroz neko izvjesno vrijeme i Ameriko, zemljo sotone. U subotu ću malo izaći vani i popiti u to ime :)

  • zeljkopž 09.06.2018.

    Zanimljvo. Sirijci kažu da se napad desio alli su ga odbili.

  • bubasinter 09.06.2018.

    Isis je buducnost!! Evropa je na koljenima mirnim putem ce kapitulirati za 50 do 60 godina demokratskim putem voljom vecine!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare