To je to što me zanima!

'Iskrenje dalekovoda nije uzrok požara, upravo suprotno!'

Iskrenje dalekovoda nije bio uzrok požara nego upravo suprotno, požar je uzrokovao iskrenje dalekovoda, rekao je Miroslav Mesić. Devet dalekovoda na području Splita bilo je ugroženo, ali sad su svi u pogonu
Vidi originalni članak

Požar koji je poharao Dalmaciju bio je tema i emisije Otvoreno u kojoj su gostovali zapovjednik protupožarne eskadrile pukovnik Davor Turković, predsjednik Vatrogasne zajednice Hrvatske Ante Sanader, predsjednik saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić, ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić, načelnik Glavnog stožera OSRH-a general zbora Mirko Šundov i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

- Moji piloti su mi rekli 'Zapovjedniče, ovo je majka svih požara, ovo nikad nismo vidjeli. Ako ne bude mrtvih, Bože, hvala ti.' Kad su se svi vratili i kad smo vidjeli da nema žrtava to je za nas bio ogroman uspjeh - rekao je Turković.

- Iskrenje dalekovoda nije bio uzrok požara nego upravo suprotno, požar je uzrokovao iskrenje dalekovoda - rekao je Miroslav Mesić direktor Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) koji se u emisiju javio telefonski.  
 
Dodao je da je devet dalekovoda na području Splita bilo ugroženo, ali sad su svi u pogonu.

- Odlučno mogu demantirati da je iskrenje dalekovoda direktan uzrok požara - istaknuo je Miroslav Mesić.


 

Idi na 24sata

Komentari 126

  • liliana 19.07.2017.

    Sve je to podmetnuto.

  • Zaratino 19.07.2017.

    Kako to da iskri samo u Dalmaciji i to po orkanskoj buri? kako to da ne iskri po Istri,Zagorju,Slavoniji di je također sve suho ka barut? ajde neka mi to drug koji tvrdi da je iskrenje dalekovoda krivo za tridesetak požara objasni

  • Saguaro 19.07.2017.

    evo pa procitajte http://mrak.org/2007/07/28/drzavno-poticana-piromanija/

Komentiraj...
Vidi sve komentare