To je to što me zanima!

Iskrvario i uginuo: Srndaća su lovili po čitavom Varaždinu

Uplašenu životinju varaždinski veterinari ulovili su nakon sat vremena. Bila je teško ozlijeđena jer ju je netko lovio sajlom. Kažu da su ga ulovili preplašenog i ranjenog
Vidi originalni članak

Brzo je trčao na sve strane, vidjelo se da je užasno uplašen i zbunjen. Zvao sam komunalne redare koji su mi rekli da su veterinari već krenuli na teren, ispričao je čitatelj.

Osim životinje, uplašili su se i šetači koji su u utorak uživali u podnevnom suncu u centru Varaždina. Nakon sat vremena potjere srndaća su uspjeli uloviti kilometar dalje od centra grada, pokraj skladišta jednog trgovačkog centra u Zagrebačkoj ulici. 


- Ulovili smo ga jako preplašenog i ranjenog. Netko ga je vjerojatno lovio sajlom pa ima ozljede iz kojih je jako krvario. S obzirom na to da je životinja izgubila jako puno krvi, nažalost, nismo ga uspjeli spasiti - ispričao nam je varaždinski veterinar Krešimir Albus. 


- Nije neuobičajeno da srna zaluta u grad u ovo vrijeme godine. Nakon što se tijekom zime srne kreću u krdima, u proljeće se razdvajaju i svaka ide svojim putem - objasnio nam je lovnik varaždinskog LD-a Fazan Anđelko Ereš.

Dodaje da šume graniče s urbanim sredinama stoga divlje životinje često došeću do gradova.

- Od straha su dezorijentirani pa često stradavaju jer se sami ozlijede - kaže Ereš.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • rvatin 19.03.2014.

    sad mi se jede srnetina

  • Samuellson 19.03.2014.

    Covjek je najveca i najpodlija zvijer. Doci ce dan kada ce priroda naplatiti sve ovo.

  • _petra_ 19.03.2014.

    a siorota zivotinja

Komentiraj...
Vidi sve komentare