To je to što me zanima!

Isplovili po orkanskoj buri za Split da bi ženi spasili život

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Orkanski vjetar zaustavio je sav pomorski promet, pa pacijenticu, koja je doživjela infarkt, nisu mogli ukrcati u trajekt. Zbog vremena nije mogao poletjeti ni helikopter
Vidi originalni članak

Usprkos olujnom nevremenu Ante Dobronić, Nikola Klinčić, doktorica Divna Leskur i medicinski tehničar Darko Bakić isplovili su iz Supetra kako bi u Split prevezli Katicu N. (82) koja je doživjela infarkt.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ženu je u četvrtak rano ujutro u Supetar iz Pučišća dovezlo vozilo Hitne pomoći s dvojicom medicinskih tehničara. Bila joj je potrebna liječnička skrb koju joj u Supetru nisu mogli pružiti, te je Katicu trebalo hitno prevesti u Split. Orkanski vjetar zaustavio je sav pomorski promet , pa pacijenticu nisu mogli ukrcati u trajekt.

Nije mogao letjeti ni helikopter

Vojni helikopteri također nisu mogli letjeti i jedina preostala opcija je bila pozvati Antu. Njegova tvrtka registrirana je za prijevoz bolesnika i ima ugovor sa županijskim Zavodom za hitnu medicinu.

- Vrijeme je bilo užasno, ali nije bilo mjesta za oklijevanje . Ženi je život bio ugrožen i trebalo je što prije isploviti - kaže Ante. Pozvao je prijatelja Nikolu da mu se pridruži i uskoro su se počeli probijati kroz valove prema Splitu.

- Puhao je jaki levanat i valovi su bili dosta veliki. Propadali smo po pet metara i onda bi nas opet vratilo nazad - priča Nikola.

Iako je putovanje do Splita trajalo 35 minuta, vrijeme im je protjecalo užasno sporo. U Splitu ih je čekala Hitna pomoć koja je preuzela pacijenticu i odvezla je u bolnicu. Prema posljednjim informacijama žena je stabilno .

Ante i Nikola su se malo okrijepili te nestrpljivo čekali da levanat okrene na buru kako bi se lakše vratili u Supetar.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ante godišnje preveze oko 420 pacijenta s Brača i Šolte i iako ljeti ima mnogo više posla, zimske intervencije su dosta zahtjevnije. Upravo zbog toga se htio što prije vratiti na Brač za slučaj da hitni prijevoz zatreba još nekome od otočana.

Joli spasio novogodišnju gažu

Spasio je Ante i Jolinu novogodišnju gažu na Krku, kada su mu prateći bend i oprema zaglavili na Braču usred nevremena. Nitko nije htio isploviti, pa je Ante ukrcao bend i opremu i dovezao ih do Splita , odakle su nastavili autom prema Krku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 125

  • fijuman 10.03.2015.

    Njima i svima drugima koji se žrtvuju kako bi pomogli drugim nepoznatim ljudima u pogibelji svaka čast i neka ih prati svako dobro u životu.

  • toby 007 07.03.2015.

    Nitko nezna kako je to živjeti na otoku koji sam tamo ne žive ili koji nije na njemu,žalosno je da nas uvijek ovakve stvari podignu na noge!Pitate se zašto nema na otocima bolnica ili kakva ustanova za zbrinjavanje pacijenata u ovakvim situacijama,zapravo na otoku Braču tj u Supetru imate sve to,samo je Hrvatska Vlada to sve zatvorila jer navodno nemaju novaca,samo lažu i mažu oči jadnom hrvatskom narodu koji odlazi i nebori se!! SVAKA TI ČAST ANTE NA HRABROSTI!!! Ovo je za sva odličja tebi i cijelom medicinskom timu,glavno da oni pišu kako će ti ti pom. policija napisati kaznu za ugrožavanje života!!Sram ih bilo!!

  • Blekso_1 06.03.2015.

    dok pišete o ovakvim nevažnim stvarima ne znamo da li je Severina obrijala picu, da li je Vlatka našla novog bogatog starčeka, da li je Nives Celzijus kakala, da li je Ava Karabatić diplomirala na trećem fakultetu, a ne znamo ništa o ostalim našim kurvama koje volimo nazivati voditeljice u usponu

Komentiraj...
Vidi sve komentare