To je to što me zanima!

Ispovijest prostitutke iz Srbije: Samo da mi dijete ima za jesti

Najvažnije mi je da moje dijete ima što jesti - kaže djevojka. Druga djevojka priča kako je prije dvije godine imala lom kičme i noge jer ju je klijent pretukao
Vidi originalni članak

Počela sam se baviti prostitucijom sa 17 godina. Rodila sam curicu i morala sam raditi zbog nje, da imamo što jesti i pita, rekla je za DW djevojka (28) koja radi kao prostitutka u Novom Sadu.

U posao ju je uvela njezina ujna. 

- Najvažnije mi je da moje dijete ima što jesti - kaže djevojka. Druga djevojka priča kako je prije dvije godine imala lom kičme i noge. 

Na ulicama Novog Sada je više od 300 prostitutki. Najčešće su to djevojke stare između 18 i 29 godina. Prodaju se za 1000 do 1500 dinara. Novac ide njihovim svodnicima, a djevojke žive u siromaštvu. 

- Djevojke su potpuno napuštene od obitelji, nemaju mrežu podrške, a nasilje trpe gotovo od djetinjstva. Neke su nepismene, neke imaju problematičan bračni status, neke su beskućnice, a neke izbjeglice - rekla je za DW autorica istraživanja Gordana Stojaković iz Udruženja građana S.T.R.I.K.E.

Žene su se najčešće prostitucijom počele baviti zbog bijede. Jedna je žena ispričala da se prostitucijom počela baviti u pedesetim godinama života jer zbog starosti nije mogla naći posao. Prostitucija u Srbiji se tretira kao prekršaj, a uglavnom se kažnjavaju žene. U Novom Sadu ostalo je samo jedno sklonište za prostitutke. Vodi ga udruga Prevent. Ženama dijele kondome i lubrikante, nude testiranja na HIV i hepatitis, peru odjeću. Djevojke se tamo mogu tuširati i dobiti pomoć liječnika i pravnika, piše Blic. 

Idi na 24sata

Komentari 116

  • Hugo1_1 10.02.2017.

    Crkva je kriva što je prostitucija na snazi već stoljećima

  • 10.02.2017.

    svako je gospodar svoga tijela i sa njim može sta hoće,,,

  • 10.02.2017.

    Ako si se već odlučila baviti tim i vidjela posljedice svega,nabavi pištolj i kad obaviš svoj posao samo nek probaju uzet ti lovu i tuči te!

Komentiraj...
Vidi sve komentare