To je to što me zanima!

Ispovjednik i član Opus Dei ide iz Hrvatske: 'Bio sam sretan tu'

BIO JE BLIZAK OREŠKOVIĆU Mons. Jorge Ramos, jedan od najpoznatijih ispovjednika Zagrebačke katerdrale, objavio je da nakon 18 godina odlazi u srpnju u Brazil
Vidi originalni članak

Jedan od najpoznatijih ispovjednika Zagrebačke katedrale, zbog kojeg su se ispred ispovjedaonice uvijek stvarali redovi, a on znao ispovijedati i po 10 sati, odlazi iz Hrvatske.

Prvi vikar prelature Opus Dei u Hrvatskoj, mons. Jorge Ramos, inače Portugalac rođen u Portu, u našoj zemlji proveo je 18 godina. Nova služba čeka ga u Brazilu od srpnja, potvrdio je u podcastu “55 minuta sa Željkom Markić.”

Vijesti Opus Dei u Zagrebu gradi dom za katoličke studente

- Uistinu sam zavolio ovu zemlju i sve Hrvate. Tu sam bio jako sretan i zadovoljan. Ako sam nešto i pogriješio, ja se ispričavam - poručio je.

Inače, stalno djelovanje Opus Dei u Hrvatskoj započelo je od 2003. godine, a ovom tajnovitom katoličkom organizacijom bavila se i naša obavještajna služba, koja je još 2000. upozoravala na njihovu prikrivenu djelatnost i pokušaj postavljanja svojih simpatizera u vrhove najvažnijih državnih institucija. A da Opus Dei ima utjecaja na Vladu, pisalo se za vrijeme kratkog obnašanja premijerske dužnosti Tima Oreškovića.

STUDENTSKI DOM Internat Opusa Dei: Luksuz u kojem nema djevojaka i tuluma

- To su samo priče. Nema nikakvog utjecaja, Opus Dei ne daje političke smjernice, samo savjete za duhovni život - rekao je mons. Ramos 2016. u intervjuu za Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 01.03.2021.

    sramotnici

  • herojnad herojima 28.02.2021.

    vraća se u domovinu

  • sexy_trubadur 28.02.2021.

    i njemu se zgadilo gledati lopurde u prvom redu na misi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare