To je to što me zanima!

Ispratili naše vojnike u Poljsku: 'Naša zadaća bit će zahtjevna'

Peti kontingent čini 80 vojnika, među njima su i tri žene, a odlaze u borbenu grupu u sklopu NATO aktivnosti 'Ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj'
Vidi originalni članak

U bjelovarskoj vojarni „Bilogora“ u utorak su svečano ispratili 5. kontingent Hrvatske vojske na područje NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republiku Poljsku, gdje ostaju sedam mjeseci.

Kontingent sačinjavaju 80 pripadnika HV među kojima su i tri žene, a njima zapovijeda satnik Marijan Žukina, koji je kazao kako su se svi mjesecima pripremali kako bi časno izvršili zadaću.

- Poljskom narodu poručujemo da dolazimo iz prijateljske zemlje da obavimo zadaću jednako savjesno kao što to radimo kod kuće. Ovo multinacionalno okruženje u kojemu ćemo biti idućih sedam mjeseci je novi izazov svih nas. Uvjeren sam kako ćemo je uspješno obaviti zadatke te se sigurno vratiti kućama – kazao je Žukina.

Uz pripadnike kontingenta, članove njihovih obitelji i prijatelje, ispraćaju su nazočili potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general-pukovnik Drago Matanović, vojni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj brigadir Robert Matthers, predstavnici grada Bjelovara, Bjelovarsko-Bilogorske županije kao i predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Ministar Krstičević se zahvalio svim pripadnicima kontingenta, te njihovim obiteljima uz želje da budu uspješni te da se sigurno vrate kućama.

- Budite dostojni predstavnici časne pobjedničke Hrvatske vojske, i uvijek svjesni žrtve koju su položili naši hrvatski branitelji – poručio je Krstičević.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 23.10.2019.

    Idu čačkati Rusku mečku . Nemaju drugog posla .... ništa ne učimo iz povijesti ..

  • ljubica ljubičica_1 23.10.2019.

    Koga štite u Poljskoj?

  • Miške 23.10.2019.

    Pa kako NATO u Poljskoj ? Američki predsjednik je obećao i garantirao Gorbačovu da se NATO neće širiti niti na teritorij bivšeg DDRa , ako se sruši Berlinski zid. A sad bi i u Ukrajinu, pa dalje na istok ( Kao Napoleon i Hico). Amerikanci su lažljivci i vode računa samo o onome što je "američki interes". Slanje naših vojnika u Poljsku je SRAMOTA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare