Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Ispratili naše vojnike u Poljsku: 'Naša zadaća bit će zahtjevna'

Peti kontingent čini 80 vojnika, među njima su i tri žene, a odlaze u borbenu grupu u sklopu NATO aktivnosti 'Ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj'

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
7 komentara

U bjelovarskoj vojarni „Bilogora“ u utorak su svečano ispratili 5. kontingent Hrvatske vojske na područje NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republiku Poljsku, gdje ostaju sedam mjeseci.

Kontingent sačinjavaju 80 pripadnika HV među kojima su i tri žene, a njima zapovijeda satnik Marijan Žukina, koji je kazao kako su se svi mjesecima pripremali kako bi časno izvršili zadaću.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL U kontigentu je 80 pripadnika Hrvatske vojske, među njima i tri žene

- Poljskom narodu poručujemo da dolazimo iz prijateljske zemlje da obavimo zadaću jednako savjesno kao što to radimo kod kuće. Ovo multinacionalno okruženje u kojemu ćemo biti idućih sedam mjeseci je novi izazov svih nas. Uvjeren sam kako ćemo je uspješno obaviti zadatke te se sigurno vratiti kućama – kazao je Žukina.

Svečani ispraćaj 5. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u Republiku Poljsku | Autor: Damir Spehar/PIXSELL Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Uz pripadnike kontingenta, članove njihovih obitelji i prijatelje, ispraćaju su nazočili potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general-pukovnik Drago Matanović, vojni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj brigadir Robert Matthers, predstavnici grada Bjelovara, Bjelovarsko-Bilogorske županije kao i predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Ministar Krstičević se zahvalio svim pripadnicima kontingenta, te njihovim obiteljima uz želje da budu uspješni te da se sigurno vrate kućama.

- Budite dostojni predstavnici časne pobjedničke Hrvatske vojske, i uvijek svjesni žrtve koju su položili naši hrvatski branitelji – poručio je Krstičević.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message