To je to što me zanima!

Ispravili se: 'Izjava premijera je iskaz tropofobije ili panofobije'

Govor premijera Milanovića ipak nije "homofobičan" jer bi to značilo da koalicijski partneri nešto znaju o seksualnoj orijentaciji Ruže Tomašić. BUZ je popravio grešku
Vidi originalni članak

Nakon što je objavio kako je govor premijera Milanovića o Ruži Tomašić "homofobičan", Blok umirovljenici zajedno (BUZ) je na svojim stranicama popravio priopćenje. Naime, mediji su im ukazali na "pogrešku" u izražavanju jer riječ homofob ima veze sa seksualnom orijentacijom, a to pak nema veze s onim što je premijer rekao. 

U novom priopćenju sada stoji sljedeća izjava:

Gospodin Milanović je ovime zapravo pokazao da se u njegovu slučaju radi o školskom primjeru iskazivanja tropofobije ili panofobije (op.a. ranije je na ovom mjestu pisalo "homofobije") što u demokratskoj Hrvatskoj, Hrvatskoj u 21. stoljeću, naprosto nije prihvatljivo.

Da bolje pojasnimo, čitateljima donosimo definicije spomenutih pojmova:

Homofobija -  je strah i averzija prema osobama homoseksualne orijentacije uključujući osobe koje su tako percipirane.

Tropofobija - strah od kretanja i činjenja promjena.

Panofobija - strah od svega.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Sam-sung 17.04.2013.

    Koliko je narod spreman nisko pasti kad je mogao birat da nas zastupa sljedbenica ustaškog pokreta? Znaju li uopće ti ljudi koji su za nju glasali kakvu politiku ona vodi il im se samo svidilo to šta je kontra ZM?Strava i užas!

  • zenga2 16.04.2013.

    Vuk dlaku mijenja pa i ćud za 8000 Eura mjesečno.Ajd admine ljeba ti maknite tu Ružu više već je počela izlazit iz konzervi i rolni toalet papira.

  • ćipiko 16.04.2013.

    Pa gospođa je bila najveća protivnica EU a sada se krvavo obilazeći Hrvatsku moleći glasove spakovala i otišla u EU. Šta će ona tamo reći kada je pitaju kako to da je tako naglo promjenila mišljenje o njima u Europi.A da nje nije bilo u koaliciji kakav bi to bio veliki poraz.P ona je pobjedila sama sva ta velika imena iz HDZ-a.Tu joj treba čestitati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare