To je to što me zanima!

Ispred kuće joj se otvorila rupa duboka 15-ak metara

Čitateljica i njezina obitelj strahuju da se rupa ne prošiti i ne zahvati kuću. Vjerojatno su je stvorile podzemne rijeke nakon što se otopio snijeg
Vidi originalni članak

Otac mi je ispričao da je prošli tjedan kasno navečer čuo zvuk kao da se zemlja urušava. Ujutro smo vidjeli da je drvo kestena staro više od sto godina propalo u rupu duboku četiri metra, rekla nam je naša čitateljica M.C. ispred čije se kuće u Rukavcu kraj Opatije urušilo stablo. Nagnulo se i na tlo oslonilo granama. Ispod korijena vidljiva je i druga, uža rupa. Otac čitateljice izmjerio je 15 metara dubine te ju je ogradio kako netko ne bi u nju propao. Istarski speleolozi rekli su im da mjesto treba biti istraženo i da se ne smije zatrpavati.
- Svega desetak metara dalje je naša kuća. Bojimo se da ne bi i ona počela propadat i da se rupa ne bi počela širiti - dodala je naša čitateljica. Mještani još ne mogu vjerovati da se zemlja otvorila. Čak se i prolaznici zaustavljaju kako bi vidjeli rupu.
- Nakon što se otopi sav snijeg, ta voda odlazi pod zemlju do podzemnih rijeka. Stvaraju se velike bujice koje doslovno nose sve pred sobom i urušavaju neke dijelove tla. Razorne su i imaju jak utjecaj na oblik tla. Njihovu snagu teško je procijeniti - objasnio nam je speleolog Klaudijo Fabriz.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare