To je to što me zanima!

Ispred vrata našla misterioznu kutiju: "Znate li ovu obitelj?"

AUSTRALIJA: Heidi je prije 15 godina ispred kuće našla kutiju u kojoj su bile stare fotografije, rodni listovi, školska i bankovna izvješća i drugi papiri od kojih neki datiraju i s kraja 19. stoljeća
Vidi originalni članak

Australka Heidi Blackwell prije 15 godina na svojem je kućnom pragu pronašla kutiju punu dokumenata za koje je zaključila da pripadaju obitelji prebjegloj iz nacističke Njemačke u Australiju.

Nikada nije doznala kako se kutija našla baš pred njezinim vratima. Spremila ju je i na nju godinama nije mislila, no sada je na Facebooku objavila fotografije te kutiju s dokumentima želi vratiti pravom vlasniku

Misteriozna kutija našla se na njezinom kućnom pragu dok je još živjela na obalama sydneyske plaže Bondi. U kartonskoj kutiji za voće ležale su fotografije, rodni listovi, školska i bankovna izvješća i drugi papiri od kojih neki datiraju i s kraja 19. stoljeća. 

- Svi dokumenti naslovljeni su na Nechu i Wernera Finka - napisala je na Facebooku Heidi odlučna da nađe nekoga tko je povezan s obitelji Fink.

Na dijelu dokumenata vidljiv je znak tzv. imperijalnog orla, odnosno Reichsadlersa, simbola kojeg su nacisti koristili nakon 1935. godine. 


Objava s fotografijama na Facebooku zainteresirala je mnoge. Neki komentatori Heidi su savjetovali da se u potrazi za potomcima Finkovih obrati Židovskom muzeju u Sydneyju koji bi mogao pomoći u pronalasku vlasnika, piše Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Papatest 17.01.2018.

    Možda unuk pukovnika Steira zna nešto što mu je djed ispričao o židovskom pitanju u Hrvatskoj

  • 17.01.2018.

    Nakon 15 godina traži obitelj?????

  • LugzimToplica 17.01.2018.

    To e moja kutija ja sam zaboravio gdje sam je ostavio bio sam pijan kad sam bjezo 91 prve

Komentiraj...
Vidi sve komentare