To je to što me zanima!

Isprobali smo kućni test na COVID-19 putem sline: Rezultati se mogu znati već za 15 minuta

Rezultate testa znat ćete već nakon 15 minuta. Učinkovitost testa je preko 99 posto, a u određenim slučajevima je i stopostotna
Vidi originalni članak

Danas su u Hrvatsku stigli kućni testovi na COVID-19 putem sline koji će od popodne biti u prodaji.

Ekskluzivni distributer za novi test na koronu je Medika, čiji nam član uprave Jakov Radošević kaže kako je pouzdanost testa preko 99 posto, a u određenim slučajevima čak i stopostotna.

POGLEDAJTE VIDEO: Kućni test za Covid putem sline

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Test će moći kupiti u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama od sutra, a maloprodajna će mu cijena iznosti između 60 i 62 kune.

Za razliku od dosadašnjih kućnih testova koji su se mogli kupiti u Hrvatskoj, a kod kojih se koristio uzorak iz nosa, ovaj antigenski, koagulacijski test je jednostavniji jer ne uključuje nikakve štapiće, već slinu.

Nekoliko kapi sline pomiješa se s reagensom i rezultat testa vidi se nakon 15ak minuta. Ukoliko su prisutne dvije crte, pozitivni ste na koronu, a ukoliko je prisutna jedna crta ili ste negativni na COVID ili trebate ponoviti test, zavisno o tome koja se crta pokazala.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • dali.je.MaollouM.administrator 29.06.2021.

    Kinezi su pobjedili koronu analno, testiranjem analnim covid testovima

  • 29.06.2021.

    stvarno nema dana da sami sebe ne nadmašite ... "Učinkovitost testa je preko 99 posto, a u određenim slučajevima je i stopostotna" ...

  • pikzibner 29.06.2021.

    Pa s obzirom na takvu točnost, taj bi trebao postati zlatni standard dijagnostike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare