To je to što me zanima!

Biskupi: Istina o spolnosti i braku se ne prikazuje cjelovito

Iz HBK kažu kako Crkva nije protiv zdravstvenog odgoja, nego ne želi i ne može odustati od istine o čovjeku, njegovoj spolnosti, braku i obitelji koja se iskrivljuje
Vidi originalni članak

Hrvatska biskupska konferencija je izvijestila kako su od lipnja do studenog prošle godine tražili susret i mogućnost dijaloga s Vladom zbog pitanja od zajedničkog interesa. Ističu kako je traženje dijaloga bilo intenzivnije nakon što je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uvelo zdravstveni odgoj u hrvatske škole. 

- Budući da pri uvođenju zdravstvenog odgoja nije bila poštivana uobičajena procedura te se potpuno isključilo roditelje, biskupi su smatrali i smatraju svojom dužnošću podržati opravdane zahtjeve roditelja na odgoj djece u skladu s vlastitim svjetonazorom. Taj jasno očitovani stav biskupa izazvao je u javnosti protucrkveno djelovanje na više razina. Puna dva mjeseca Katolička Crkva, njezini pastiri i vjernici, kao i vjernici drugih vjerskih zajednica, izloženi su medijskom podcjenjivanju vlastitih stavova - stoji u priopćenju. Smatraju da je neprimjereno demokratskom duhu da roditelji, kao građani i vjernici, budu diskriminirani. 

Iz HBK kažu kako Crkva nije protiv zdravstvenog odgoja, nego ne želi i ne može odustati od istine o čovjeku, njegovoj spolnosti, braku i obitelji koja se iskrivljuje i ne prikazuje cjelovito. Ponovili su kako su i dalje spremni na dijalog s Vladom.  

Idi na 24sata

Komentari 419

  • ftw-wtf 24.01.2013.

    a zašto niste nikada digli glas za zatvaranje tvornica, za povećanje plača, za isplatu plača, za prava radnika, za veće mirovine, za manje poreze, nego se miješate u školstvo i politiku! vama je dobro pa šutite,a kada se vi osjetite ugroženima, odjednom okrećete leđa državi!

  • pjaser 232 24.01.2013.

    Biskupi: "Istina o spolnosti i braku se ne prikazuje cjelovito". dragi moji popovi, vi koji ste se zakleli na celibat, vi o spolnosti i braku znate najviše, ma nabijem vas.

  • mariocalabrese 24.01.2013.

    Biskupi: Istina o spolnosti i braku se ne prikazuje cjelovito, sada ce nama to Biskupi objasniti oni izgleda to znaju bolje od nas koji smo u braku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare