To je to što me zanima!

'Istra će ove jeseni osjetiti da uljanikovci nisu dobili plaće'

Uljanik, osim izravnih prihoda koje donosi u proračun grada, pridonosi i prihodima raznih dobavljača. U gradskoj upravi ne raspolažu podacima koliko su smanjene uplate po osnovi poreza na dohodak
Vidi originalni članak

Pulsko i istarsko gospodarstvo prve će ozbiljne efekte propasti Uljanika osjetiti tek krajem ove i početkom iduće godine. Prema upućenim izvorima u gradskoj vlasti Pule te prema ocjenama analitičara, među kojima su i oni u istarskoj centrali Hrvatske gospodarske komore, zbog kolapsa Uljanika nad kojim se provodi neizvjestan stečaj još nisu primijećeni značajniji manjkovi u javnoj blagajni ili smanjenje potrošnje u trgovinama i ugostiteljstvu, javlja Glas Istre.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali, ti će se efekti osjetiti već za nekoliko mjeseci, najkasnije početkom 2020. godine kada se "ispuhne" financijski dobar učinak turističke sezone u Puli i cijeloj Istri. Zimski mjeseci mogli bi pokazati svu istinu o utjecaju Uljanikove sudbine na lokalno gospodarstvo te pokazati koliko je on bio stup na kojem je počivalo relativno blagostanje grada Pule i Istarske županije.

Uljanik, osim izravnih prihoda koje donosi u proračun grada, pridonosi i prihodima raznih dobavljača. U gradskoj upravi ne raspolažu podacima koliko su smanjene uplate po osnovi poreza na dohodak zbog otkaza u brodogradilištu, jer je nepoznato koliko je radnika otišlo na druga radna mjesta, a koliko ih se nalazi na Zavodu za zapošljavanje. Nije poznato ni koliko Uljanikovaca ima ostvarene uvjete za mirovinu.

Ne treba zaboraviti ni podatak kako je grad Pula u postupku stečaja Uljanik Grupe prijavio potraživanja po osnovi komunalne naknade i kamate u iznosu od 12 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • kanader 11.09.2019.

    Plača se ne zarađuje štrajkom.

  • 7vuk777 11.09.2019.

    pa gdje su sad drugovi zoki,linić,obersnel,jakovčić,flego,a posebno miletić za koje kajin nudi dokumentaciju o kriminalu ali politika je jaća od zakona,neka im daju istrijani,nas su građane samo u zadnjoj krađi koštali 4 milijarde kn,bilo bi za zdravstvo,prosvjetu da nije lopova u istri

  • 11.09.2019.

    sramota za vladu i državu da je to dopustila . zbog par kokošara

Komentiraj...
Vidi sve komentare