To je to što me zanima!

Istra: Devetero građana nije se pridržavalo mjera samoizolacije

Policijski službenici su cijeli vikend vozilima i motociklima obilazili ulice i šetnice istarskih gradova i naselja. Upozoravali su građane megafonom da se je zabranjeno zadržavanje vani i da se upute kućama
Vidi originalni članak

Osim toga, policija je zaprimila i 73 dojave o okupljanjima građana na šetnicama i plažama čiji su službenici izašli na svaku dojavu i upozorili građane da se upute kućama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Policijski službenici su cijeli vikend vozilima i motociklima obilazili ulice i šetnice istarskih gradova i naselja. Upozoravali su građane megafonom da se je zabranjeno zadržavanje vani i da se upute kućama a na terenu su bili i vatrogasci, članovi HGSS-a, DVD-a s ciljem da građani shvate važnost izbjegavanja socijalnih kontakata kako bi se spriječilo širenje zaraze - istaknula je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Dodala je kako je o svim utvrđenim kršenjima policija dostavila obavijesti državnom inspektoratu radi poduzimanja izricanja prekršajnih naloga s novčanim kaznama.

NIZ SE NASTAVLJA... Operni pjevač Placido Domingo pozitivan je na korona virus...

Upozorila je građane kako se u nedjelju pojavila informacija da su u Puli viđene osobe s maskama i u zaštitnim odijelima koji su dolazili na vrata stanova radi navodne dezinfekcije stanova.

- Istarska policija upozorava da se radi o prevarantima. Pripazite koga puštate u kuću, ako su to volonteri Crvenog križa, oni će doći samo ako ih sami nazovete i zatražite pomoć, a prije dolaska telefonski će vas kontaktirati - proučila je Vitasović.

Upozorila je građane da ne nasjednu niti na obavijesti koje kruže putem mobilnih aplikacija na pametnim telefonima kojim se traži da "zbog izrade evidencije o prekršiteljima mjera samoizolacije, povratno dostave osobne podatke".

NAJČEŠĆE KOD MLADIH Novi simptom korona virusa je anosmija, gubitak osjeta mirisa

- Pozivamo građane da ne nasjednu na takve obavijesti policija ne prikuplja osobne podatke građana putem mobilnih aplikacija - poručila je glasnogovornica Vitasović i dodala da građani mogu svaku informaciju o pokušaju prijevare ili uočavanju sumnjivih osoba prijaviti policiji. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • kung fu panda 24.03.2020.

    Trpaj to na goli otok eno pred konferencija u rusiji Putin došao i rekao:15 dana samo izolacije ili 5 g zatvora.kraj presice ,a zna se da oni u Sibiru imaju komforne zatvore

  • 23.03.2020.

    Vjerojatno partijski podobne vrijedne sluge.

  • Prcko_Vitaminčić 23.03.2020.

    Obavezno kao u Koreji kazna zatvora za prekršitelje.. Godinu dana zatvora plus novčana kaznu uz koju će 30 godina rintati i neće je uspjeti isplatiti..s tim da ih nestavljaju u postojeći zatvor, nego na neki izolirani otok gdje neće nikoga zaraziti... Fora je što mi imamo novčane kazne, a i po zakonu je kazna zatvora ako namjerno zaraziš neku osoba, ali naši genijalci taj zakon ne provode...pitam se zašto? Nesposobnost do bola..pustili ove iz vana u državu bez testiranja da šire virus po državi...i zbog takve nesposobnosti svi ispaštaju...nije virus nastao u HR, nego je uvezen..znači prvo to zaustaviš, ali našim genijalcima na vlasti je to na zadnjem mjestu..na prvom mjestu je shb one koji su najmanje krivi, a na drugom stranački izbori zbog kojih se i širenje virusa eksponencijalno povećava...a jeste nesposobni..a ovi što ih hvale su mi najjači, dojučer po njima s zbog lopovluka i nesposobnosti, kao u par dana od najnesposobnijih političara na planeti, postali najsposobniji, iako su se sa virusima susreli jedino kad im je hakirano računalo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare