To je to što me zanima!

Istraga: Hoće li i policajci odgovarati za smrt majke?

MUP je utvrdio da ophodnja nije pretresla Josipa kako bi vidjela ima li slučajno sa sobom oružje, a šef smjene nije naredio ophodnji da ga privedu
Vidi originalni članak

MUP je napravio nadzor u Policijskoj postaji Glina kako bi utvrdio eventualnu odgovornost i propuste policije u postupanju u slučaju Josipa Štajdohara koji je u srijedu ubio suprugu Nikolinu pred djecom, a onda pokušao ubiti i sebe. Utvrdili su da je Josipova majka dojavila policiji kako je on nestao i da se namjerava ubiti. Policajci su ga odmah počeli tražiti. Našli su ga u srijedu u 11.04 sati na Trgu bana Jelačića u Glini. S njim su bili Nikolina i djeca. Razgovarali su s Josipom. Josip je rekao da je njegova majka sve izmislila. Obećao im je i da će se, nakon što provede vrijeme s djecom, sam javiti u policiju. Nikolina je rekla kako nema nikakvih problema te da idu zajedno u park. No, MUP je utvrdio da policajci tada nisu pregledali Josipa da vide ima li slučajno sa sobom oružje. Osim toga, šef smjene PP Glina, kojeg je ophodnja obavijestila o Josipu nije naložio da ga dovedu u policijsku postaju. Zato će načelnik PU sisačko-moslavačke protiv odgovornih poduzeti stegovne mjere i postupke. MUP navodi da je policija Josipa nekoliko puta prijavila i tada su postupali zakonito i profesionalno. Ministarstvo napominje i da je Josip ostvario kontakt s Nikolinom i djecom bez nadzora djelatnika Centra za socijalnu skrb, protivno odluci suda. Naglašava i da se utvrđuju odgovornosti ostalih službenika koji su sudjelovali u zaštiti Nikoline te za propuste u Centru za socijalnu skrb u čije je prostorije Josip ušao naoružan.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • CHUPACHABRA 27.08.2010.

    hajde jedno pitanje..,sto bi policija bila kriva.koje bi vi policajce okrivili za ovo.opet ce me cenzurirat ali dajte malo ukljucite mozak prije stavljanja jezika u pogon.

  • mmarek10 27.08.2010.

    kalamarko ostavka odmah

  • DJEVICA 27.08.2010.

    Kriv je kompletan sustav. Ne može biti policajac kriv za to, on je izvršio samo naredbu koju je dobio od nadređenog. Gad je odlučio ubiti i on bi to i napravio.Policajci-operativci su kriminalcima, ubojicama i nasilnicima danas glineni golubovi za gađanje, vreće za boks, te predmet za okrivljavanje ako nešto nije dobro. Oni odrade svoja posao, pravosuđe pusti kriminalca na slobodu, centri za socijalnu skrb određuju da otac mora viđati djecu i gdje je tu krivica policajca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare