To je to što me zanima!

Istraga: Sedmorica iz Hrvatske i BiH krijumčarili marihuanu

Sumnja se da su se 33-godišnjak i 48-godišnjak, na području Istarske županije i u BiH, povezali u zajedničko djelovanje radi nabave i krijumčarenja marihuane
Vidi originalni članak

Uskok je donio nalog o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana, 33-godišnjaka, 48-godišnjaka i 39-godišnjaka, i četvorice hrvatskih i bosanskohercegovačkih državljana starosti 42, 45, 47 i 48 godina, koje sumnjiči zbog proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Sumnja se da su se 33-godišnjak i 48-godišnjak od studenoga 2012. godine do 2. kolovoza 2013., na području Istarske županije i u Bosni i Hercegovini, povezali u zajedničko djelovanje radi kontinuirane nabave i krijumčarenja većih količina marihuane s područja Bosne i Hercegovine na područje Istre gdje se dalje prodavala. Kako bi organizirali nesmetano odvijanje posla, odnosno stalni dotok "robe", ova su se dvojica povezala s još dvojicom sada osumnjičenih muškaraca koji su za prijevoz droge do Pule angažirali ostale osumnjičenike. Marihuanu je preuzimao 33-godišnjak ili osoba koju bi on odredio, a isti je muškarac isplaćivao i unaprijed dogovorene novčane iznose za prijevoz droge. Ponekad je prijevoz plaćao i njegov 48-godišnji kompanjon, a u nekim slučajevima i jedan od osumnjičenih s dvojnim državljanstvom. Iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku ova je skupina u osam mjeseci prokrijumčarila više desetaka kilograma marihuane. Uskok će sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predložiti određivanje istražnog zatvora protiv svih osumnjičenika.


Idi na 24sata

Komentari 4

  • 06.08.2013.

    Imena?

  • ŠtangaŽelezni 04.08.2013.

    "Od Vatikana do Irana ilegalna je marihuana" Dubioza kolektiv jbg

  • KIKI2907 04.08.2013.

    Zločinačka organizacija za prodaju trave !!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare