To je to što me zanima!

Akcija u Sloveniji: Istražuju ljude povezane s Mamićem

Istrage u Sloveniji nastavak su istraga u sklopu druge optužnice protiv Mamića zbog izvlačenja novca iz Dinama kroz fiktivne usluge koje je klub plaćao tvrtkama povezanim sa sinom Zdravka Mamića
Vidi originalni članak

Slovenska policija potvrdila je u četvrtak da je tamošnji Nacionalni ured za istrage (NBI) u suradnji s Hrvatskim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) pretražuje tvrtke, poslovne prostore i stanove šestero osoba na području Ljubljana, Kopera i Maribora, kao i na teritorije Hrvatske, u sklopu istrage zbog sumnji u pranje novca i zlouporabu položaja. 

Slovenska trgovačka društva na osnovu krivotvorenih, odnosno fiktivnih računa plaćala su usluge off shore tvrtkama, registriranima u Velikoj Britaniji, za usluge koje nikada nisu isporučene, sumnjaju istražitelju koji nastalu štetu procjenjuju na 1,6 milijuna eura. 

ŠIROKE RUKE Mamić Vargi dao 500.000 kuna za kupnju i renoviranje kuće?

Među šest osumnjičenih je i jedan Hrvat, no nitko još nije uhićen, javljaj slovenski Siol.net Još uvijek traje pretres stanova i poslovnih prostora u Sloveniji. 

U središtu istrage je i Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa, nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo kroz transfere igrača. 

Istrage u Sloveniji nastavak su istraga u sklopu druge optužnice protiv Mamića zbog izvlačenja novca iz Dinama kroz fiktivne usluge koje je klub plaćao tvrtkama povezanim sa sinom Zdravka Mamića, Marijom Mamićem. 

ISTRAGA TAPKA U MRAKU? Tko je pucao na Mamića? Ne znaju, a prošlo je 13 mjeseci...

Podsjetimo, USKOK je podignuo optužnicu na Županijskom sudu u Osijeku u srpnju 2017. godine, no ona nije potvrđena. 

Zdravka Mamića, Damira Vrbanovića, Marija Mamića, Sandra Stipančića, Igora Krote, Zorana Mamića i Nikkyja Arthura Vuksana u optužnici se tereti za počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju i pokušaja zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja. 

Idi na 24sata

Komentari 92

  • Budni 04.10.2018.

    Ajmmmmm, dođi u lijepu našu ako si junak!

  • Žacon 04.10.2018.

    Nisam lopov al sam krao,svim ljudima sve bi krao.Mamićeva poslovica.

  • Žacon 04.10.2018.

    Istraga ima svoj rok,samo u našoj pravednoj Državi istraga još traje od Hrvatske neovisnosti.Pa se pitam ima li kraja još nitko nije odgovoran krivci su nedužni građani mi plaćamo ovaj politički maskenbal jer s tuđom maskom lakše se živi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare