To je to što me zanima!

Istražitelj Hypa: U istrazi je spomenut i Ivo Sanader

Rolf Holub, istražitelj, kaže kako ga zanima zašto je HNB, koji je u početku bio protiv da Bayerische Landesbank preuzme Hypo kasnije popustio
Vidi originalni članak

DORH i HNB su potvrdili u utorak kako su se glavni državni odvjetnik Mladen Bajić te guverner HNB-a Željko Rohatinski sastali u ponedjeljak s  predsjednikom istražiteljskog povjerenstva koruškog parlamenta za aferu Hypo banke Rolfom Holubom.  Najavili su i nove sastanke. Holub je za austrijsku APA-u rekao kako ga zanima zašto je HNB koji je u početku bio protiv da Bayerische Landesbank preuzme Hypo banku, kasnije to ipak odobrio. Holub je rekao i kako je u razgovorima došlo i do imena bivšeg premijera Ive Sanadera. Dodao je kako valja istražiti kakvu je ulogu Sanader imao pri Bayernovu preuzimanju Hypo banke. Holub je rekao i ako u Austriji nisu spremni istražiti moguća nezakonita financiranja stranaka preko Hypo banke, u Hrvatskoj jesu. Holub kaže da bi tako Hrvati mogli istražiti  Jörga Haidera, poginulog čelnika Koruške, kao i FPÖ-a (desničarsku Slobodarsku stranku), ali za to trebaju zahtjev iz Austrije.

I GLAVAŠ SKLAPAO POSLOVE S HYPO BANKOM?
Branimir Glavaš je sklapao unosne poslove s Hypo bankom, piše Standard. Glavaš je banci prodao stan za 280.000 eura, čiji je veći dio dobio od države. On je navodno i nekoliko puta letio u Klagenfurt avionom banke i sastajao se s Haiderom. Ivić Pašalić, je piše Standard od Hypa dobio sumnjivi kredit od 30 mil. €  za trgovački centar.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • stari mudrac 31.08.2010.

    a dr.ivo je spomenut ? vjerojatno u finom kontekstu.

  • user_27152 31.08.2010.

    samo našim drotovima to nije dovoljno

  • sonijakodimi 31.08.2010.

    sanadera u popovaču

Komentiraj...
Vidi sve komentare