To je to što me zanima!

Istraživanje: 45 posto građana smatra da je ulazak u EU dobar

Građani smatraju da su dobre stvari kod ulaska Hrvatske u EU prednost studiranja u inozemstvu, lakše nalaženje posla u zemljama EU, a boje se da će poskupiti hrana
Vidi originalni članak

Da je ulazak u Europsku uniju dobar misli 45,1 posto ispitanika. Da je podjednako dobar, kao i loš misli njih 26,6 posto. Da je loše ući u Europsku uniju misli 25,6 posto građana, pokazalo je to istraživanje koje je za Dnevnik.hr proveo IPSOS PULS. Istraživanje je provedeno na uzorku od 802 ispitanika. Građani smatraju da su dobre stvari kod ulaska Hrvatske u EU prednost studiranja u inozemstvu (76 posto), lakše nalaženje posla u zemljama EU (72 posto), lakše kupovanje i putovanje u zemlje EU (65 posto), brže rješavanje sudskih sporova (59 posto). 

No, strahuju kako će ulaskom u EU poskupiti hrana i potrepštine (45 posto), da će se povećati cijena nekretnina (35 posto) te da će teže naći posao u Hrvatskoj jer će tržište biti otvoreno za cijelu EU (32 posto). 

Idi na 24sata

Komentari 192

  • dahhmal 02.04.2013.

    Da mi je znati koga su to anketirali, meni ulaskom u EU jedino je drago da nas više neće terorizirati carinici

  • Anti_Communism 01.04.2013.

    Jos Hrvatska ni propala dok mi zivimo.

  • bodul67 01.04.2013.

    Ma koja anketa??' to su oni sami napisali!!!! Adi je referendum za taj neki ulazak u uniju....??? Njima je odlicno a ti narode pati.... i plati!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare