To je to što me zanima!

Istražni zatvor Slovencu (27) zbog krijumčarenja migranata

Državno odvjetništvo u srijedu je na svojim internetskim stranicama objavilo da Slovenca tereti za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 27-godišnjem Slovencu uhićenom pod sumnjom da je prošlog petka, po prethodnom dogovoru sa zasad nepoznatim osoba kao dijelom šire međunarodne organizacije krijumčarenja ljudi, pokušao preko hrvatskog teritorija u zemlje EU prokrijumčariti ilegalne migrante iz Iraka i Irana.

Državno odvjetništvo u srijedu je na svojim internetskim stranicama objavilo da Slovenca tereti za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Osumnjičen je da je prošlog petka na području Splitsko-dalmatinske županije za zasad nepoznatim osobama preuzeo iznajmljeni kombi Mercedes Vito slovenskih registracija, u koje su preuzeli državljane Iraka i Irana s namjerom njihovog ilegalnog prevoženja preko hrvatskog teritorija u druge zemlje Europske unije.

- Prema prethodnom dogovoru državljani Irana i Iraka su se, po dolasku na odredište u državu Europske unije, obvezali platiti im novčane iznose od dvije do četiri tisuće eura po osobi. Policijski službenici Postaje granične policije Imotski su prilikom obavljanja kontrole prometa zaustavili spomenuto osobno vozilo i zadržali putnike iz vozila - kažu u DORH-u.

Nakon ispitivanja okrivljenika DORH je predložilo sucu istrage splitskog Županijskog suda da im se odredi istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost od bijega te ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage u cijelosti je to prihvatio i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bluesbob 22.11.2018.

    A kak se fant pokliče? Boštjan Dervišhalilovič?

  • POTPEC 21.11.2018.

    Čemu zadržavanje. Ima izjave putnika i iznos koji je triba primit. Jednostavno taj iznos tražiti od njega i deportirat ga u Sloveniju, pa nek njima objašnjava šta je radio i za koga u Hrvatskoj. Ukoliko taj iznos nema dat mu na znanje koliko košta dan zatvora uz zatezne kamate, pa nek se trudi sve to nabaviti i šta prije pobići u svoju deželu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare