To je to što me zanima!

Istražni zatvor za Gruzijca: Vozio 34 ljudi i iskočio iz kombija na A1, u bolnici kasnije umrla žena

Policajci su na autocesti A1 u smjeru Zagreba u subotu uočili kombi te vozaču signalizirali da stane. Umjesto toga ugasio je svjetla, usporio i iskočio ostavivši migrante u kombiju
Vidi originalni članak

Gruzijca (53), kojega su uhitili ličko-senjski policajci nakon što je na autocesti A1 ugasio svjetla i motor kombija te iskočio iz vozila u pokretu i ostavio migrante, 13. studenog je ispitalo Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću. Osumnjičen je za kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 53-godišnjak u večernjim satima 11. studenog 2023., na autocesti A1 na području Ličko-senjske županije, za unaprijed dogovorenu novčanu naknadu teretnim kombi vozilom, koje nije namijenjeno za prijevoz osoba, prevozio veći broj ilegalnih migranata i time ugrozio njihovo zdravlje i život. Osnovano se sumnja da je nakon što su ga uočili policijski službenici, usporio vožnju, ugasio svjetla i motor vozila te iskočio iz vozila u pokretu i pobjegao, dok se vozilo sa migrantima nastavilo nekontrolirano kretati cijelom širinom autoceste pri čemu je više puta udarilo u središnju zaštitnu metalnu ogradu i zaustavilo se nakon prijeđenih dvjesto metara - priopćilo je Općinsko državno odvjetništvu u Gospiću.

TRAJE POTRAGA Bježao od policije pa iz auta skočio u rijeku Koranu. Traže ga čamcima i dronovima

Sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu predložili su određivanje istražnog zatvora protiv 53-godišnjaka zbog opasnosti od bijega budući da je riječ o stranom državljaninu što je sudac istrage i prihvatio.

Kako neslužbeno doznajemo, Gruzijac je u kombiju prevozio čak 34 državljana Turske, među kojima je bilo i 12 maloljetnika. Iako u događaju nitko nije zadobio ozljede, jedna žena požalila se policajcima da se ne osjeća dobro te su oni odmah osigurali da je se zbrine u Općoj bolnici u Gospiću, no na žalost žena je kasnije preminula. 

Svi strani državljani, koji su nezakonito prešli granicu zatražili su međunarodnu zaštitu u Hrvatskoj. Neslužbeno doznajemo, da se nalaze u Zagrebu u prihvatilištima za tražitelje azila.

Podsjetimo, ličko-senjska policija ranije je izvijestila kako su 11. studenog 2023. oko 19,30 sati na autocesti A1 u smjeru Zagreba policijski službenici zaustavljali kombi mađarske registracijske oznake, ali se vozač oglušio na svjetlosne znakove policije i nastavio kretanje.

U jednom trenutku vozač je ugasio svjetla na kombiju, smanjio brzinu kretanja, iskočio iz vozila i počeo trčati prema ogradi autoceste. Policajac ga je stigao i nad njim zakonito uporabio sredstva prisile tjelesnu snagu i stavio mu lisice.

UHIĆEN NA GRANICI Albanac 'pao' na granici: Iz Hrvatske u Crnu Goru pokušao prevesti 18 kilograma kokaina

Odmah po iskakanju vozača kombija, policajac koji je upravljao službenim automobilom primijetio je da se kombi i dalje nekontrolirano kreće autocestom i udara u zaštitnu ogradu, te je skočio u kombi i zaustavio ga i tako spriječio njegovo prevrtanje.

U kombiju su pronašli više stranih državljana, većinom maloljetnika, djece i žena. Brzim reagiranjem policajci su ih spasili od prevrtanja kombija, a primijetili su i da je u vozila bila povišena temperatura i ustajali zrak.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare