To je to što me zanima!

Italija potvrdila još dva slučaja zaraze majmunskim boginjama

Radi se o blagoj virusnoj infekciji čiji simptomi uključuju povišenu temperaturu, glavobolje, kao i karakterističan kvrgavi osip
Vidi originalni članak

Italija je u petak potvrdila još dva slučaja zaraze majmunskim boginjama u bolnici Spallanzani u Rimu, čime se ukupan broj slučajeva u zemlji popeo na tri.

Povjerenik za zdravstvo regije Lacij Alessio D'Amato rekao je u priopćenju da su druge dvije sumnjive infekcije povezane s prvim otkrivenim slučajem sada potvrđene.

NOVI SLUČAJEVI I U DRUGIM ZEMLJAMA Zaraza: Prvi slučaj majmunskih boginja pojavio se u Njemačkoj

Bolnica Spallanzani priopćila je u četvrtak da se prvi pacijent s majmunskim boginjama, blagom virusnom infekcijom čiji simptomi uključuju povišenu temperaturu, glavobolje, kao i karakterističan kvrgav osip, vratio u Italiju s boravka na Kanarskim otocima.
Nedavno je zabilježeno nekoliko drugih slučajeva majmunskih boginja u zemljama izvan Afrike, gdje je do sada otkriveno najviše infekcija. 

Andrea Antinori, liječnik u bolnici, specijaliziranoj za zarazne bolesti, rekao je na konferenciji za novinare da su mnogi slučajevi prijavljeni u Europi nastali prijenosom s čovjeka na čovjeka.

- Naši slučajevi potvrđuju ovaj trend- rekao je, dodajući da je prerano govoriti može li se bolest definirati kao spolno prenosiva bolest.

SUMNJIVO IM 17 SLUČAJEVA Zaraza se širi: I u Kanadi se pojavile majmunske boginje

D'Amato je tijekom tiskovne konferencije rekao da je svaki otkriveni slučaj došao u kontakt s oko 10 osoba, tako da bi se probir odnosio na 30 kontakata.

Postoje dva glavna soja: soj Kongo, koji je teži, sa smrtnošću do 10%, i zapadnoafrički soj, koji ima stopu smrtnosti od oko 1%.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • x00x 20.05.2022.

    da pogodin.. za mj do dva izlazi cjepivo ?

  • x00x 20.05.2022.

    di su vojni kamioni i oni u austronautskim odijelima... znamo vec kak ide scenari

  • 20.05.2022.

    Nadam se da će proći ko kravlje ludilo, svinjska gripa, sars, covid-19 and all that shit 😵🥴

Komentiraj...
Vidi sve komentare