To je to što me zanima!

Iva Prenđa ipak će dobiti lijek koji joj spašava život

Iva Prenđa (27) ima rijetku bolest PENHA, zbog čega se uništavaju trombociti, propada koštana srž, a do sada su ju spašavale samo transfuzije
Vidi originalni članak

lijek Ex-Jade neophodan za liječenje teške bolesti PENHA, od koje Iva pati već šest godina. Teško oboljela Iva spasonosni će lijek koji košta dva milijuna kuna dobiti za dva do tri tjedna kako bi pobijedila rijetku krvnu anemiju. U četvrtak je tako odlučilo Bolničko povjerenstvo KBC Zagreb. Put do lijeka, koji jedini pomaže u liječenju bolesti koja uništava trombocite i koštanu srž, zbog čega je djevojka svakih dvadesetak dana morala na transfuziju, nije bio nimalo lak. 
- Prije dvije godine, kad su mi ustanovili točnu dijagnozu, čula sam za jedini lijek koji je uspješno liječi. Od tada traje moja bitka sa sustavom da mi se omogući kvalitetno liječenje. Hvala Bogu, eto napokon je do njih dopro moj vapaj - kaže Iva koja od uzbuđenja nije spavala čitavu noć kad je dobila sretnu vijest.
Koliko je njezina borba, ustrajnost i želja za životom bila jaka svjedoči i pismo koje je početkom ljeta poslala premijeru Sanaderu. Podsjetila ga je tada na predizborno obećanje.
„Vaše riječi bile su 'idemo dalje'. Ja Vas pitam, tko to ide dalje i da li ja imam pravo nastaviti svoj životni put…“, napisala je tada Iva.
Njezina majka Gordana, koja kao ni Iva nije posustajala i gubila nadu, posebno je zahvalna Udruzi hrvatskih pacijenata i medijima, ali i svim dobrim ljudima koji su na razne načine donirali sredstva za Ivino liječenje. I mama i kći su sretne što je ovakva odluka, koja Ivi spašava život, nada i drugim teško oboljelim građanima. Iva ima još puno planova. Sada, kaže, ulazi u još jednu bitku s opakom bolešću, koju će, vjeruje, zahvaljujući lijeku i pobijediti.
Više o Ivinoj borbi za lijek možete pročitati ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Robi93 13.09.2008.

    sretno ti bilo zahvli bogu što imaš tako upornu mamu

  • Silvaa 13.09.2008.

    Hvala Bogu,sretno ti bilo...

  • majstorović 13.09.2008.

    hvala Bogu, želim joj da brzo ozdravi

Komentiraj...
Vidi sve komentare