To je to što me zanima!

Ivan Vrkić: Ispričavam se za svaki ubod komarca u Osijeku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Profesor Enrih Merdić sa sveučilišnoga Odjela za biologiju kazao je da je nova generacija komaraca izletjela doslovno u jednom danu što nikad do sad nije vidio
Vidi originalni članak

Osječki gradonačelnik kazao je jučer na sjednici Gradskog vijeća da će dogodine mijenjati sustav borbe s komarcima jer ovaj, koji je naslijedio od prijašnje vlasti, ne funkcionira. Ivan Vrkić građanima se ispričao za svaki ubod komaraca, javlja Radio Osijek.

Kazao je da zbog tehničkih razloga nije mogao komarce zaprašivati iz zrakoplova, a sa zemlje je to onemogućilo loše vrijeme. 

Profesor Enrih Merdić sa sveučilišnoga Odjela za biologiju kazao je kako u 19 godina rada nikad nije vidio da se u ovo doba pojavila nova generacija komaraca. Za to je kriv visok vodostaj Drave koji je na maksimumu umjesto na minimumu. 

- Komarci su izletjeli doslovce u jednom danu - u petak. Ekipe su odmah u subotu bile na terenu, ali je tretiranje sa zemlje bilo onemogućeno zbog vjetra, dok se aviotretiranje, takozvanom ULV metodom, još na početku sezone pokazalo nekorisnim, rekao je Merdić i dodao da će nastaviti s tretiranjima sa zemlje sve dok se broj komaraca ne smanji na prihvatljivu mjeru. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • miki3 01.10.2014.

    ma možeš se ti ispricavat al nas i dalje grizu cijelo vrijeme..nemože se 5 minuta vani bit da te ne izbodu -.-

  • batmen 30.09.2014.

    ovaj vrkic bi po....o svakom i uvuko se u guzicu za glasove gradjana,tipican uvlakac,

  • 30.09.2014.

    Posao gospodina Vrkića nije ispričavanje građanima. Dižite "antonove" u zrak ako je još koji u letnom stanju i sredite ove krilate napasnike! Zaprašivanje sa zemlje ne daje rezultate, kreće se od gradskih četvrt - preskaču polja, šume.... Nakon ovakvog tretiranja komarci dodatno podivljaju, ovakva najezda nikad nije viđena. Za ovo stanje isprika ne postoji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare