To je to što me zanima!

Ivana (32) u Zagrebu pretukli navijači: 'Slomili su mi čeljust'

Ivanu su život u Branimirovoj ulici spasila dva muškarca koji su ga izvukli s mjesta gdje su ga huligani mlatiti po glavi. Ima slomljenu gornju i donju čeljust i nos
Vidi originalni članak

Ima slomljenu gornju i donju čeljust s pomakom. Nos mu je pukao na tri mjesta, ima frakturu lubanje na čelu, a još jedan udarac u glavu mogao je biti koban i mi na to gledamo kao da su ga probali ubiti.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovu tešku situaciju Ivana (32), kojeg su u nedjelju oko 18 sati u Zagrebu brutalno pretukli huligani, opisao nam je njegov zabrinuti brat. Ivana uskoro čekaju i dvije operacije u kojima će mu spojiti dijelove čeljusti. Kirurzi je zasad ne mogu obaviti zbog velikih oteklina na glavi mladića.

- Ni mi još ne znamo koliko mu je točno košćica na glavi smrskano ili slomljeno. Brat može pričati, no uz teške napore zbog bolova. Gornja čeljust mu je odvojena i visi. Rekao mi je da mu se cijela čeljust miče kad guta slinu i da ne može dočekati kad će mu je ponovno spojiti - kaže nam brat. Koliko će Ivan morati ostati u bolnici ne zna ni sam.

Uspio nam je tek kratko napisati da vjeruje svojim liječnicima da će mu pomoći koliko god budu mogli.

- Trenutačno se odmaram od svega i pokušavam ne razmišljati što je bilo. Koncentriram se na oporavak - napisao je pretučeni mladić. Na sreći što je ipak uspio nekako preživjeti suludi napad i divljaštvo huligana može samo zahvaliti dvojici muškaraca koji su se našli u blizini. Uspjeli su ga izvući i obraniti od daljnjih udaraca te pozvati pomoć.

- Ne znam tko su oni, no puno im hvala - kaže Ivan.

Cijeli kaos nedaleko od stadiona navodno je počeo kad su navijači Dinama, kako kažu Torcidaši, kamenovali kombije i aute s njihovim ljudima. Izašli su i napali sve koji su se našli u blizini.

Na jednoj od snimaka sukoba vidi se kako nekoliko desetaka mladića trči raskrižjem Branimirove i Svetica, bacaju boce i nerazgovjetno viču. Sve to traje nekoliko minuta te su počeli bježati čim su čuli zvuk policijske sirene. U tih nekoliko minuta stradao je i Ivan koji se vraćao s obiteljskog ručka. Uspio je izbjeći staklenku koja je letjela prema njemu, no već u drugoj sekundi jedan od navijača Hajduka udario ga je nogom u glavu. Pao je na tlo te su ga nastavili cipelariti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nasreću, nije pao u nesvijest te je teško ozlijeđen počeo bježati. Tu su mu u pomoć pritekla dva muškarca, koja su ga odvezli do stana te pozvali Hitnu pomoć i policiju. Ubrzo je stigla interventna policija te su prvo priveli 15 ljudi koje su zatekli na raskrižju. Nastavili su istraživati njih osam, u dobi između 18 i 31 godine te još četiri maloljetnika. Kako neslužbeno doznajemo, uhićeni su se branili pričom da su upravo oni ti koji su napadnuti te da su se zato zaustavili na raskrižju.

NAPAD U ZAGREBU BEZ POVODA Pretukli mladića prije derbija: 'Mlatili su ga, smrskali mu lice'

Policajci su zato morali tražiti snimke prometnog videonadzora, kao i svjedoke koji su ondje prolazili automobilima. Kako su jučer objavili na svojim stranicama, grupu huligana prijavili su za kaznena djela izazivanja nereda i sudjelovanja u tučnjavi. Za to im prijeti do pet godina zatvora ako ih proglase krivima.

U priopćenju su spomenuli kako je Ivan stradao kao slučajni prolaznik te da su se navijači nastavili međusobno tući. Ipak, napad na mladića nisu okarakterizirali kao pokušaj ubojstva. Razlog u tome vjerojatno leži i što nitko od uhićenih nije priznao niti je izdao nekog drugog da su baš oni ti koji su mladića krvnički udarali po glavi i slomili mu kosti. Nakon obrade su punoljetne predali u policijski pritvor na Oranicama, a maloljetnike su uz prijavu pustili da se brane sa slobode.

VIDEO: KAOS NA BRANIMIROVOJ Masovna huliganska tučnjava: Premlatili slučajnog prolaznika

Obitelj stradalog pozvala je sve koji su vidjeli kako napadaju Ivana da se što prije jave policiji.

- U tim grupnim tučnjavama teško je odrediti individulnu krivnju za napad, no vjerujem da će se istraga nastaviti dalje. Ako su ozljede glave opasne po život, onda imaju elemenata prijaviti ih i za pokušaj ubojstva. Udarci su očito bili usmjereni prema vitalnom organu kad su prijelomi samo ondje zabilježeni - rekao nam je iskusni kriminalist Željko Cvrtila.

Kaže kako u takvim situacijama treba imati dovoljno dokaza kako bi ih prijavili za pokušaj ubojstva jer postoji velika opasnost da takva optužnica padne na sudu.

- Istražitelji moraju naći čvrste dokaze, neke predmete kojima su tukli mladića ili pak svjedoke koji će reći tko je napao mladića. O tome će ovisiti daljnji sudski procesi - kaže Cvrtila. Nažalost, osim ovog slučaja, u nedjelju su navijači Hajduka napali i drugog mladića na odmorištu Draganić. Bio je s ocem i majkom kad su ga ošamarili i pokušali mu skinuti majicu sa znakom Dinama.

Druge zemlje puno se žešće obračunavaju s navijačkim nasiljem. Tako je nedavno jedan od huligana upao na utakmicu Aston Ville u Ujedinjenom Kraljevstvu i udario nogometaša. Odmah su ga poslali u zatvor i 10 godina ne smije ni blizu stadionima.     

Idi na 24sata

Komentari 169

  • Zeratemesis 29.05.2019.

    Moram reci da su ti homoseksualci stvarno postali agresivni i mnogobrojni :D Mislim kad se tuces za drugih 20 muskaraca stvarno nema drugog objasnjenja :D

  • Zeratemesis 29.05.2019.

    Zast ih par javno ne kamenujemo svi skupa pa vise necemo problema s time imat?

  • mexpert 29.05.2019.

    dajte opet otvorite goli otok i sve ih deportirajte tamo na barem 10 godina,za svaki slučaj 15

Komentiraj...
Vidi sve komentare