Obavijesti

News

Komentari 169

Ivana (32) u Zagrebu pretukli navijači: 'Slomili su mi čeljust'

Ivana (32) u Zagrebu pretukli navijači: 'Slomili su mi čeljust'
5

Ivanu su život u Branimirovoj ulici spasila dva muškarca koji su ga izvukli s mjesta gdje su ga huligani mlatiti po glavi. Ima slomljenu gornju i donju čeljust i nos

VIDEO

Ima slomljenu gornju i donju čeljust s pomakom. Nos mu je pukao na tri mjesta, ima frakturu lubanje na čelu, a još jedan udarac u glavu mogao je biti koban i mi na to gledamo kao da su ga probali ubiti.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:16

Ovu tešku situaciju Ivana (32), kojeg su u nedjelju oko 18 sati u Zagrebu brutalno pretukli huligani, opisao nam je njegov zabrinuti brat. Ivana uskoro čekaju i dvije operacije u kojima će mu spojiti dijelove čeljusti. Kirurzi je zasad ne mogu obaviti zbog velikih oteklina na glavi mladića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ni mi još ne znamo koliko mu je točno košćica na glavi smrskano ili slomljeno. Brat može pričati, no uz teške napore zbog bolova. Gornja čeljust mu je odvojena i visi. Rekao mi je da mu se cijela čeljust miče kad guta slinu i da ne može dočekati kad će mu je ponovno spojiti - kaže nam brat. Koliko će Ivan morati ostati u bolnici ne zna ni sam.

Foto: Privatna arhiva

Uspio nam je tek kratko napisati da vjeruje svojim liječnicima da će mu pomoći koliko god budu mogli.

- Trenutačno se odmaram od svega i pokušavam ne razmišljati što je bilo. Koncentriram se na oporavak - napisao je pretučeni mladić. Na sreći što je ipak uspio nekako preživjeti suludi napad i divljaštvo huligana može samo zahvaliti dvojici muškaraca koji su se našli u blizini. Uspjeli su ga izvući i obraniti od daljnjih udaraca te pozvati pomoć.

- Ne znam tko su oni, no puno im hvala - kaže Ivan.

Cijeli kaos nedaleko od stadiona navodno je počeo kad su navijači Dinama, kako kažu Torcidaši, kamenovali kombije i aute s njihovim ljudima. Izašli su i napali sve koji su se našli u blizini.

Foto: Snimio čitatelj

Na jednoj od snimaka sukoba vidi se kako nekoliko desetaka mladića trči raskrižjem Branimirove i Svetica, bacaju boce i nerazgovjetno viču. Sve to traje nekoliko minuta te su počeli bježati čim su čuli zvuk policijske sirene. U tih nekoliko minuta stradao je i Ivan koji se vraćao s obiteljskog ručka. Uspio je izbjeći staklenku koja je letjela prema njemu, no već u drugoj sekundi jedan od navijača Hajduka udario ga je nogom u glavu. Pao je na tlo te su ga nastavili cipelariti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:31

Nasreću, nije pao u nesvijest te je teško ozlijeđen počeo bježati. Tu su mu u pomoć pritekla dva muškarca, koja su ga odvezli do stana te pozvali Hitnu pomoć i policiju. Ubrzo je stigla interventna policija te su prvo priveli 15 ljudi koje su zatekli na raskrižju. Nastavili su istraživati njih osam, u dobi između 18 i 31 godine te još četiri maloljetnika. Kako neslužbeno doznajemo, uhićeni su se branili pričom da su upravo oni ti koji su napadnuti te da su se zato zaustavili na raskrižju.

Pretukli mladića prije derbija: 'Mlatili su ga, smrskali mu lice'
Pretukli mladića prije derbija: 'Mlatili su ga, smrskali mu lice'

Policajci su zato morali tražiti snimke prometnog videonadzora, kao i svjedoke koji su ondje prolazili automobilima. Kako su jučer objavili na svojim stranicama, grupu huligana prijavili su za kaznena djela izazivanja nereda i sudjelovanja u tučnjavi. Za to im prijeti do pet godina zatvora ako ih proglase krivima.

U priopćenju su spomenuli kako je Ivan stradao kao slučajni prolaznik te da su se navijači nastavili međusobno tući. Ipak, napad na mladića nisu okarakterizirali kao pokušaj ubojstva. Razlog u tome vjerojatno leži i što nitko od uhićenih nije priznao niti je izdao nekog drugog da su baš oni ti koji su mladića krvnički udarali po glavi i slomili mu kosti. Nakon obrade su punoljetne predali u policijski pritvor na Oranicama, a maloljetnike su uz prijavu pustili da se brane sa slobode.

Masovna huliganska tučnjava: Premlatili slučajnog prolaznika
Masovna huliganska tučnjava: Premlatili slučajnog prolaznika

Obitelj stradalog pozvala je sve koji su vidjeli kako napadaju Ivana da se što prije jave policiji.

- U tim grupnim tučnjavama teško je odrediti individulnu krivnju za napad, no vjerujem da će se istraga nastaviti dalje. Ako su ozljede glave opasne po život, onda imaju elemenata prijaviti ih i za pokušaj ubojstva. Udarci su očito bili usmjereni prema vitalnom organu kad su prijelomi samo ondje zabilježeni - rekao nam je iskusni kriminalist Željko Cvrtila.

Kaže kako u takvim situacijama treba imati dovoljno dokaza kako bi ih prijavili za pokušaj ubojstva jer postoji velika opasnost da takva optužnica padne na sudu.

- Istražitelji moraju naći čvrste dokaze, neke predmete kojima su tukli mladića ili pak svjedoke koji će reći tko je napao mladića. O tome će ovisiti daljnji sudski procesi - kaže Cvrtila. Nažalost, osim ovog slučaja, u nedjelju su navijači Hajduka napali i drugog mladića na odmorištu Draganić. Bio je s ocem i majkom kad su ga ošamarili i pokušali mu skinuti majicu sa znakom Dinama.

Druge zemlje puno se žešće obračunavaju s navijačkim nasiljem. Tako je nedavno jedan od huligana upao na utakmicu Aston Ville u Ujedinjenom Kraljevstvu i udario nogometaša. Odmah su ga poslali u zatvor i 10 godina ne smije ni blizu stadionima.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor