To je to što me zanima!

"Ivanina smrt je poticaj da mijenjamo naše društvo"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zvonimir i Ljerka su u policijskoj pratnji stigli na komemoraciju. Uz njih je bio odvjetnik Hanžeković koji ih je držao za ruku i tješio. Ljubo nije došao...
Vidi originalni članak

Brojna rodbina i prijatelji tragično preminule Ivane Hodak (26) zavijeni u crninu i u tišini okupili su se u Odvjetničkoj komori u Koturaškoj ulici kako bi Ivani rekli svoje posljednje zbogom.
Shrvani roditelji, Zvonimir i Ljerka, na komemoraciju preminuloj kćerki jedinici stigli su nešto ranije, oko 11.40 sati, u policijskoj pratnji. Uz njih je cijelo vrijeme bio odvjetnik Marijan Hanžeković koji ih je tješio i držao za ruke. Ljubo Pavasović Visković na komemoraciju nije došao jer je u to vrijeme bio u policiji. Ivanina dugogodišnja prijateljica Jelena Perčin stigla je s još par prijateljica, te se nakratko povukla u posebnu prostoriju. Trebala je prema protokolu održati prigodni govor, no to nije učinila. Posljednji pozdrav Ivani došli su dati i brojni odvjetnici poput Željka Olujića, Krešimira Krsnika, Šerića... Komemoracija na kojoj su govorili Leo Andreis, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK), Arno Vičić, bivši predsjednik HOK-a i Danijela Simeunović, predsjednica Udruge odvjetničkih vježbenika potrajala je do 12.30 sati.
- Imala sam sreću da sam poznavala Ivanu, pametnu, vedru i ambicioznu djevojku. Bila je u srcu mladosti. U sve nas uvukao se strah, nevjerica i revolt, ali i poticaj da se Ivaninim okrutnim ubojstvom promjeni nešto u društvu - rekla je Simeunović.



'NETKO OD NAS MORAT ĆE BRANITI IVANINOG UBOJICU'
Pozivam da na svaki način pa i građanskom neposlušnošću ne dozvolimo da ova smrt prođe samo tako. Ako je na ovakav strašan način nestala s lica zemlje, neka nam to bude povod da učinimo sve da se tako nešto više ne dogodi - kratko je govorio i Leo Andreis, predsjednik HOK-a. Bivši predsjednik HOK-a, Arno Vičić, dodao je kako će netko od odvjetnika ipak morati braniti onoga tko je ubio Ivanu Hodak.
- I koliko god osuđivali ovo ubojstvo, netko od nas će ubojicu morati braniti. Upravo i samo mi po zakonu branimo zločince, iako ne i djelo. To bi činila i Ivana - zaključio je Vičić.
Roditelji ubijene Ivane Hodak, Zvonimir i Ljerka, na današnjem pogrebu imat će pojačanu policijsku zaštitu, doznajemo iz dobroobaviještenih izvora. Osim osobne sigurnosne pratnje, koju ionako imaju, današnje će osiguranje biti dodatno pojačano. Iz sigurnosnih razloga na Mirogoj će biti poslan veći broj policajaca u civilu te tajnih agenata SOA-e.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • anchy plavusha 13.10.2008.

    svi ti koji mijenjaju nekakvu vlast i uvode neke nove antimafijaške zakone (lol) žive životom petrača,zagorca,hodaka....i svi oni imaju djecu...i znaju da sve kad tad dodje na naplatu.....Krivo ste shvatili naslov...ne misle oni da moramo mijenjati stanje u Hrvatskoj nego da oni moraju promijeniti svoje društvo na večerama,kavama,..tko zna...možda uskoro vidimo sanadera kako ispija kavicu s konobarom iz saborske kantine....strah je vrag....a njima već kuca po ulaznim vratima.....

  • miana 11.10.2008.

    Njena smrt je poticaj???Pa normalno kad je dijete poznatih i dio \"hrv.zlatne mladezi\"? A sta je sa smrcu jadnog Luke,Nike i mnogih drugih? Pa oni su bili jos mladji, i njihov je zivot prerano zavrsio,e oni su stradali NEVINI i NEDUZNI

  • sablja 11.10.2008.

    Sve slične smrti bile su i jesu poticaj da se mijenja drušvo, ali se malo učinilo. Ubojice imaju odvjetnike, koji brane njihovo zlodjelo tražeći sve moguće \"rupe u zakonu\". Kažu, to im je posao. Točno, ali gdje je savjest? Pitam se kako će braniti ovog ubojicu, ako ga ikad pronađu. Hoće li se braniti šutnjom ili psihijatrijskom potvrdom da je shizofreničar. Društvo tu ne može ništa. Pozitivnu promijenu mogu učiniti upravo odvjetnici i sudovi, da brane što se braniti može a sude ono što treba osuditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare