To je to što me zanima!

Ivi Sanaderu prijeti i afera oko sumnjive prodaje Plive Barru

Plivina je uprava prešutjela da je islandski Actavis tijekom prodaje nudio 35 posto više od Barra. Mediji su prozivali Sanadera, Čovića i Žužula za utjecanje na cijenu...
Vidi originalni članak

Privatizacija Plive, teška 2,2 milijarde dolara - usporedbe radi, mađarski Mol je udio u Ini kupio za 500 milijuna dolara - uskoro bi trebala dobiti svoj sudski epilog. Izvedena je, prema svemu sudeći, kriminalno, poput Ine, a istražitelji žele prikupiti željezne dokaze kako stvar ne bi propala na sudu. 

U natjecanje za kupnju dionica upustili su se 2006. godine islandski Actavis i američki Barr. Dvije su kompanije licitirale s ponudom, nudeći sve više.

No u jednom je trenutku Pliva počela tajiti sve veće ponude Actavisa, pa se Barr pokazao kao povoljniji ponuđač. Hanfa je upozorila Plivu da je dužna, prema zakonu o dionicama, obavještavati burzu o svim ponudama, ali se Plivina uprava oglušila na Hanfina upozorenja. Nikakvih sankcija nije bilo, iako je Actavis u pojedinim fazama nudio i do 35 posto višu cijenu.

Dana 26. lipnja, Plivin se je nadzorni odbor odlučio za Barr. Uskoro je međutim, otkriveno da su se 24. i 25. lipnja u Veroni, kao slučajno, sastali Ivo Sanader, Željko Čović i Miomir Žužul - prvi kao premijer i, de facto, hrvatski faraon - šef Hanfe ovisio je o njemu, što je za daljnji tijek ove priče jako važno - drugi kao predsjednik uprave Plive, a treći kao lobist Barra.

>>> BIBLIJSKE SLIKOVNICE NA DAR <<<

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Idi na 24sata

Komentari 79

  • dylayla 11.12.2012.

    samo iskopavaju!! Neka!! Ubrzo će se otkriti i neka ljubavnica sa vanbračnim djetetom!! Ako se uopće i stigao seksati od silnog brojenja love!!

  • kjhzuizugz 09.12.2012.

    TKO SE ZADNJ SMIJE NAJSLAĐE SE SMIJE, Kaže Ivec i ode u REMETINEC.

  • PapaŠtrumpf 08.12.2012.

    Državni neprijatelj No.1 !

Komentiraj...
Vidi sve komentare